vrijdag 21 januari 2011

KLANKBORDAVOND WOLDSTREEK/GOLFBAAN

Je kunt als blogger niet overal aanwezig zijn. Maar dan is er altijd nog Lijn6. Bij hen vroeg ik alvast een foto aan van de klankbordbijeenkomst over de golfbaanperikelen. De laatste bijeenkomst was afgelopen dinsdagavond. Als ik het goed heb stuurt Daan Tweehuyzen nog een verslag van de bijeenkomst van 18 januari. De avond begon, begreep ik, met een merkwaardig tragisch/komisch incident. Zie foto. Iemand had het er schijnbaar erg moeilijk mee dat er gefotografeerd of gefilmd werd. Het tragische en al drie jaar durend wijkprobleem van intolerantie, heerszucht en manipulatie komt hierbij helaas weer om de hoek kijken. Er zijn blijkbaar nog steeds mensen die niet beseffen dat we in een open democratie leven waarin een vrije pers een kroonjuweel is. Ik begrijp dat er een filmpje van het absurde incident is.
In afwachting van een verslag voor Beijumnieuws kunt u alvast twee verslagen van de hand van Gerrit Lennips op http://www.lijn6.com/ lezen.

14 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Zo te zien, konden de aanwezigen het optreden van Wim Klein van de BOB niet waarderen.

Een voorbeeld van "splendid isolation".

Solistisch en autoritair gedrag; geen (ver)bindend gedrag.

Mike Tomale zei

Ondertussen doet de BOB wel wat in Beijum, de rest niet

Mike Tomale zei

De BOB doet tenminste wat voor de wijk...

Atensheerdster zei

Ah, de heer Tomale zoekt nieuwe wegen om politiek te bedrijven, een beetje opportunisme is hem niet vreemd. Klopt wel wat ie zegt, de Bob doet wel wat in de wijk, kapot maken en beyummers ophitsen. De rest doet niks? Schaam je, ik heb vw-ers werk in innersdijk en bij de Zonnebloem gedaan.

Anoniem zei

Zucht, gaan we weer.

Johan Fehrmann zei

Geen anonieme reacties meer. Dhr Tomale heeft recht op z'n mening. Bekritisren ok, maar dan alleen met naam.

Anoniem zei

@Tomale, wat doet de BOB volgens u dan in Beijum???
En wie vertegenwoordigen zij?

Nog iets Johan en Anna en Klaas zijn opentlijk aangevallen door de BOB in de Beijumkrant. Heeft u de uitspraak van de Ombudsman gelezen in de Beijumkrant?

Wat doen zij volgens u?
En namens wie??
Met wie overleggen zij?

Ziet u op de ledenvergadering als u al lid bent, de uitgaande post? Wat vindt u van de mails die richting BN en lijn6 gaan, of naar de gemeenteraad?
Of naar de Juridische afdeling om het besluit van Een Goed Idee geld alleen die van Johan op te vragen.
Heeft u als lid daar toestemming voor gegeven, om mede bewoners aan te vallen?

Nee, het komt u niet ten gehore.
U krijgt het niet te zien.
Maar uw geweldige bestuur handelt zo, in strijd met eigen statuten en convenant.

Hoe komt u er bij dat mensen hier in Beijum niets doen?
En dat alleen de BOB wat doet?
Waarschijnlijk moet uzelf de wijk nog ontdekken.
Kijk even bij de KvK hoeveel verenigingen en stichtingen wij hebben. Denk dan eens hoeveel mensen daar achter zitten.
Ga de wijk eens in en vraag eens.

Johan Fehrmann zei

Ik heb bovenstaande reactie laten staan omdat er m.i. relevante vragen in staan en omdat ie niet onrespectabel is. Maar liever met naam, en vooral ook als er constructieve vragen gesteld worden.

Mike Tomale zei

Beste Anoniem, als iedereen zijn individuele mening, frustraties en gelijk denkt te halen in een vergadering van de BOB, wordt het algemene beeld van wat goed is voor de wijk vergeten. De BOB is op dit moment de enige partij die iets kan betekenen voor de wijk. Ik merk dat er altijd een hoop kritiek is richting de BOB, maar er wordt nooit gesproken over wat de BOB wel voor de wijk doet. We laten even in het midden wat dat is.
Ten tweede wil ik opmerken dat ik nog geen lid ben van de BOB, ik heb me wel opgegeven omdat er niets anders is op dit moment. Als dan al zoveel Beijumers een probleem hebben met de BOB, wat ik betwijfel, laat ze zich dan organiseren. Met alleen frustraties uiten in de media wordt Beijum niet beter en bereikt men helemaal niets.
Johan, Anna en Klaas, voor zover ik kan lezen, steken hun kritiek richting de BOB ook niet onder stoelen of banken. En het gaat er niet om wie is begonnen, of wie er nu wel of niet gelijk heeft. Het gaat om een bepaalde professionele omgang met mekaar, en dat is af en toe ver te zoeken bij beide partijen.
Ik constateer weer dat het een pittig onderwerp aan het worden is. Hebben jullie niet lang genoeg kritiek geleverd, en wat heb je er mee bereikt in het belang van de wijk? Dat wil ik graag weten.
Ik stel voor, aangezien niemand anders het doet, om een wijkvergadering te beleggen. Dan kan iedereen zijn mening uiten en advies geven over de onderwerpen BOB en Beijum.
Mischien dat Beijumers die dit zien zitten met mij contact kunnen opnemen om dit te organiseren?
Mijn email is mtomale@home.nl , ik wacht op uw adviezen.

Mike tomale zei

Beste Atensheerdster, van opportunisme zou sprake zijn als ik bij beide partijen voordeel te halen heb. Ik heb bij geen van beide partijen voordeel of nadeel en sta neutraal in het midden. Ik probeer ook maar een oplossing te vinden. Blijkbaar is dat dan meteen, om uw woorden te gebruiken, een vorm van opportunisme? Misschien is de keuze van de woorden die u gebruikt toch niet op zijn plaats?
Wat betreft het ophitsen, kunt u er ook wat van! Ik heb u nooit benadeeld in wat voor opzicht dan ook en toch denkt u dat u mij nu al kunt bekritiseren. Als de hele Beijumse gemeenschap zo is krijgen we er een harde dobber aan om hier in de wijk iedereen enigszins de zelfde kant te laten opkijken.
Ook u als anoniem Beijumer kunt uw ideeën en frustraties sturen naar mtomale@home.nl. Uiteraard alleen onder uw echte naam zal uw kritiek serieus worden genomen.

Gerda zei

@Tomale, wat geweldig dat u zich nu gaat inzetten voor de wijk.
En dat u als enige de beste bent, en alle andere bewoners doen alles fout behalve de BOB. U weet helemaal niet wat anderen allemaal al hebben gedaan.

Zullen er geen overleggen zijn geweest met rapportages, denkt u?

Denkt u na wat ze anderen hebben aangedaan dat er nog een wijkvergadering met ze komt?
U loopt een beetje heel veel achter qua informatievoorziening.
En dus ook qua handelen.

Dit kun je toch echt wel populistisch noemen.

Ik denk dat u als u er komt in de Tweede Kamer een zware dobber krijgt. Dossierkennis is belangrijk.

Eén ding wat zo leuk is aan de wijk is dat we geen éénheidsworsten zijn en dat onze neuzen alle kanten op mogen gaan.
Dat maakt juist een wijk sterker.

In ieder geval, geweldig idee, komt iets te laat.
Maar toch fijn dat u zich gaat interesseren en inzetten voor de wijk en haar bewoners.

peter zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Johan Fehrmann zei

Reactie verwijderd van ene Pietje of Peter. Mail gerust eens over manipuleren, kleuren en stalinisme, de onderwerpen in de verwijderde reactie. Dan kunnen we dat even uitpraten. Projecteren van onlustgevoelens prima, wel graag met echte naam.

Kees Huizenga zei

Peter lijkt erg op Pietje, Piet Kramer alias Menno Fritsma van de (B)OB.

In de verschuiling ligt de onkracht...