vrijdag 14 januari 2011

JE KUNT JE WEER OPGEVEN VOOR LENTEKRIEBELS

(Ingezonden)

Vanaf vandaag kunnen mensen zich inschrijven voor de jaarlijkse voorjaars-schoonmaak LenteKriebels. Dit jaar is de stadsbrede actie van 1 tot en met 29 april.
Iedereen kan zich aanmelden; buurtbewoners, (sport)clubs, collega’s, scholen, enz. Meedoen aan LenteKriebels betekent gezamenlijk een paar uur de handen uit de mouwen steken om in je eigen buurt zwerfvuil op te ruimen en stoepen te vegen. De boel weer aan kant. Vorig jaar deden verspreid over alle wijken van Groningen 4.750 Stadjers mee, van jong tot oud, in 128 acties. Aanmelden kan tot 11 maart via de website www.groningen.nl/lentekriebels .

De succesformule van LenteKriebels is volgens de deelnemers vooral het samen opruimen van hun omgeving: mensen leren elkaar kennen, nieuwe bewoners vinden hun weg, plannen worden gemaakt om samen nog meer dingen te ondernemen en ondertussen worden de wijken schoner. Gemeente en Stiel werken nauw samen om in de wijk acties met kinderen en buurtbewoners te organiseren. Het thema van LenteKriebels 2011 is kunst.

ZUSJE van
Net als vorig jaar is het ‘ZUSJE van LenteKriebels’ ook weer van de partij. Dat begint op zaterdag 12 maart met de Landelijke Opschoondag. En in de Week van Nederland Schoon, 14 tot en met 18 maart, kunnen vooral scholen meedoen om de schoolomgeving en een deel van de buurt op te ruimen. De gemeente ondersteunt de acties met opruimmateriaal als grijpertjes en bezems en zorgt er voor dat het afval wordt afgevoerd.

Deelnemers kunnen subsidie krijgen. Een groep van 5 tot 10 deelnemers krijgt maximaal
€ 100,- , een groep van 11 tot 20 deelnemers maximaal € 200,- en een groep van 21 of meer deelnemers maximaal € 250,-. De subsidie moet worden aangevraagd via het subsidieformulier op de website www.groningen.nl/lentekriebels .

1 opmerking:

Wobke zei

Het aanmeldingsformulier is geheel groepsgericht, ofwel, je geeft een groep op. Er is een mogelijkheid tot het invullen van 'anders', maar daarna is het wel de bedoeling om de naam van de groep te noemen.

Ik zou graag meedoen en me dan ergens bij aansluiten. Iemand een idee waar en hoe ik me dan het beste op kan geven?