maandag 31 januari 2011

DE STATENVERKIEZINGEN KOMEN ER AAN

Het verkiezingbord dat voor de landelijke verkiezingen werd gebruikt is vervangen door een mobiel en verrijdbaar bord. Zie foto.

Hoe lang het ding al bij de in- en uitgang bij Beijum Zuid staat is me niet bekend. Wat wel opvalt is dat het bord direct al vol geplakt is met posters. Ik herinner me dat tijdens de laastste verkiezingen, in het afgelopen najaar, Job Cohen een dag of tien eenzaam en alleen op het bord hing. Zijn afbeelding hangt er nu niet meer. "Het moet eerlijker" staat er nu pontificaal op de poster van de PvdA. Twee politieke partijen staan te trappelen, de SP wil NU en de VVD wil ZEKER NU.
Een beetje geduld zullen beide genoemde partijen op z'n minst moeten zien op te brengen, pas op 2 maart gaan we de stemhokjes in. De PVV lijkt meer tijd te hebben, volgens hen is het TIJD VOOR hun partij. Tja, de tijd zal het leren. Wellicht komt er ook nog eens een tijd na de PVV. De 'grenze(n)loos mooie provincie' van D'66 ontgaat me.
Ik weet niet anders of de mooie provincie Groningen heeft grenzen.
Van een heel andere orde is de sticker onder het bord, zie rechts. Blijf baas in eigen buik staat er op.Toch maar eens gekeken op de site http://www.sgpnee.nl/
Een site met schreeuwende leuzen, dat is de eerste indruk. De opstellers ervan willen 'niet vanuit een achterlijk boek geleefd worden, en heteroterreur is bullshit.' Tja, angst kan rare dingen met mensen doen. Buikpijn kun je er van krijgen, oftewel de pijn is de baas in dit lichaamsdeel. Ook kun je er dientengevolge vervelende gedachten van krijgen, dusdanig dat je ook geen baas meer bent in je eigen hoofd.

Geen opmerkingen: