woensdag 19 januari 2011

INDIASE SCHOONHEID MET 'N BEPERKING (Uit de Hunze)

Ze woont ongeveer tweehonderdvijftig meter buiten Beijum. Je kunt haar regelmatig in de groenste wijk van de stad aantreffen, vooral in Winkelcentrum Beijum.

Leena de Wilde uit de Hunze is in India op straat te wereld gekomen. Toch is ze nu het toonbeeld van een lichamelijk gehandicapte die ondanks alles toch geluk en tevredenheid uitstraalt. En, haar lichaam mag dan wel niet 100% functioneren, het ziet er wel prachtig uit. Misschien kent iemand haar nog van de landelijke Mis(s) verkiezing van 2007? Maar goed, wat zal ik verder reeds alles verklappen? Vertel het zelf maar Leena!
Mijn naam is Leena de Wilde, ik ben 23 jaar oud en woon in Groningen. Oorspronkelijk kom ik uit Mumbai in India. Mijn biologische moeder heeft de dappere beslissing genomen om mij naar een kinderthuis te brengen. Na zeven maanden in het kindertehuis Bal Anand te hebben verbleven, ben ik voor adoptie naar Nederland gegaan. Er leek eerst niets met mij aan de hand te zijn maar toen ik anderhalf jaar oud was, kregen mijn ouders het idee dat er lichamelijk iets niet in orde was. Mijn ouders werden doorverwezen naar een specialist. Nadat de specialist allerlei onderzoeken had gedaan, stelde hij de diagnose. Ik bleek spastisch te zijn. Toen ik drie was, leerde ik mij voortbewegen met een handmatige rolstoel. Ik wilde altijd zijn zoals iemand zonder beperking.

Nadat in 2006 de eerste Mis(s) Verkiezing voor vrouwen met een lichamelijke beperking had plaatsgevonden, besloot ik om in 2007 deel te nemen aan deze verkiezing en heb ik mij in laten schrijven. Na twee voorrondes zat ik bij de laatste twintig kandidaten. De laatste twintig kandidaten moesten zich promoten om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Na drie weken mij gepromoot te hebben, zat ik bij de laatste twaalf finalisten.

Uiteindelijk ben ik elfde geworden. Na de Mis(s) Verkiezing ben ik gevraagd voor verschillende zaken. Ik heb meegedaan met de "Ik kan" campagne van SoZaWe, september 2009 stond ik op de cover van Vriendin en ik heb een figurantenrol gehad in de televisie serie Onderweg Naar Morgen.

Ik wil graag verder met acteren, presenteren, modellenwerk en het gezicht worden voor mensen met een beperking, om zo te werken aan de positieve beeldvorming rondom gehandicapten en om te laten zien dat een beperking geen beperking hoeft te zijn!
www.photoplace.nl/leena.htm
http://www.leena4.hyves.n/ l
De finale van de Mis(s) verkiezing nog eens bekijken? http://player.omroep.nl/?aflID=4723842 Foto: Joeri van de Kloet. Bekijk ook de video.

Geen opmerkingen: