zaterdag 8 januari 2011

DE MANNEN VAN NOORDERZIJLVEST RUIMEN OP

Ook dit is een artikel dat eigenlijk iets te lang op de plank heeft gelegen. Niet dat dit er veel toe doet, maar de foto's zijn al eind november gemaakt. Maar ze hadden ook vandaag gemaakt kunnen zijn. Alhoewel, doe maar volgende week, als de dooi dusdanig haar werk heeft gedaan dat ons knoal weer open ligt. Als de Zuidwending dichtgevroren is zul je ze er niet aantreffen. Wie niet? Deze twee werknemers van Noorderzijlvest. Wat waren ze aan het toen op het moment dat ons knoal nog met gewoon water gevuld was? "We komen hier af en toe langs en halen dan zichtbare rommel uit de Zuidwending." Klik de linker foto groter en bekijk de opgeruimde buit. Natuurlijk kunnen winkelkarren niet ontbreken, en ook ligt een gevonden fiets in de opruimbak.
Heeft het zin om die handel op te ruimen heren? "Ja, voor even wel. Maar de rommel in het kanaal wordt ook heel snel weer aangevuld."
Help het waterschap
Een waterincident of -calamiteit? Meld deze zo snel mogelijk!
Waterschap Noorderzijlvest dankt u hartelijk voor uw hulp. Waarschuwing zwak ijs.
Nu het dooit waarschuwt het waterschap Noorderzijlvest voor zwak ijs op meren en watergangen bij gemalen.

Dooi betekent dat het waterschap extra water moet afvoeren. Bij de gemalen die hierdoor aanslaan wordt water onder de ijsvloer weggetrokken of er juist onder gepompt. Dit maakt het ijs bijzonder zwak, terwijl dit niet altijd is te zien.

Het veilig en verantwoord afvoeren van water, of dat nou regenwater of smeltwater van sneeuw is, is één van de dagelijkse taken van het waterschap om het watersysteem in ons beheergebied goed te beheren.

U kunt ons nu ook volgen via Twitter. Ga hiervoor naar www.twitter.com/noorderzijlvest.
http://www.noorderzijlvest.nl/

Geen opmerkingen: