vrijdag 7 januari 2011

EEN TENT IN DE WINTER

Op twee verschillende plekken in de wijk zag ik vrijdagmiddag een opgezette tent rond een grijze 'dradenkast' staan. Het heet natuurlijk geen dradenkast, maar ik heb geen idee hoe je die grijze kasten anders moet noemen. Graffitispuiters hebben de grijze apparaten ook weer ontdekt, ik zie bijna geen dradenkast meer zonder opgespoten teksten in de wijk. Het lijkt van geen meter, maar goed, de kasten op zich fleuren het straatbeeld ook niet bepaald op. De mijnheer die werkte aan deze kast wilde de tent wel even openhouden voor de fotograaf. Hoek wijkring en de Isebrandtsheerd. Foto links. Of het iets met telefonie te maken had wat hij deed? "Nee, internet, breedbeeld glaskabels."
De tent staat ter bescherming om de kast heen, er zal geen vocht bij mogen komen. Ik heb eerlijk gezegt geen snars verstand van dit vakgebied. Zou het feit dat de lezer nu dit bericht leest te maken hebben met deze grijze kasten in de stad? Ik weet het niet. Wel dat de tenten in Beijum bij mij het verlangen deden opborrelen naar het voorjaar en de zomer. Een beetje wintermoeheid bespeur ik bij meer mensen. Het kan er mee te maken hebben dat de winter dit jaar (eind vorig jaar natuurlijk) zo vroeg inviel.
Even speuren op internet naar breedbeeld-internet leverde dit op:
Of het nu om bedrijven, zorginstellingen, onderwijs of andere organisaties gaat: het maken, uitwisselen en opslaan van digitale informatie valt niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. E-mail, rapportages, berekeningen, foto's en films: de hoeveelheid informatie groeit per dag. En daarmee groeit ook de behoefte aan snelle, betrouwbare verbindingen tegen een scherpe prijs.
Een glasvezelaansluiting is hier de oplossing!
Doe de breedbandscan en ontdek uw mogelijkheden.

Doe de postcodecheck en zie of Breedband Groningen ook op uw adres kan leveren.
http://www.breedbandgroningen.nl/
De foto rechts laat een tent langs de Emingaheerd zien.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Een citaat van de postcodecheck:

"Op dit moment is het mogelijk vanaf € 275 per maand glasvezelbreedband geleverd te krijgen op het door u opgegeven adres met postcode (...) en huisnummer (...).

Het genoemde bedrag is indicatief; de Breedband Groningen adviseur vertelt u graag meer en verzorgt desgewenst vrijblijvend een offerte op maat. Vink hieronder het vakje voor Contact opnemen aan en vul uw gegevens in. De door u geselecteerde adviseur neemt dan zo snel mogelijk contact met u op." Einde citaat.

Let op:
Glasvezelbreedband is (vooralsnog) vooral bedoeld voor bedrijven en instellingen!