donderdag 13 januari 2011

HANDIG ZO'N GEHANDICAPTENBUSJE

Regelmatig zie ik een busje voor de ingang van Winkelcentrum Beijum staan waar gehandicapten in en uitgeladen worden.Die kunnen vervolgens in hun rolstoelen en scootmobiels gemakkelijk het winkelcentrum doorcrossen, alles is er zoals bekend gelijkvloers. Als gezond mens ben je natuurlijk blij dat je niet afhankelijk bent van dit soort vervoer, maar als je in de situatie zit dan lijkt het me een uitkomst. Vooral tijdens deze koude en natte maanden zullen mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of scootmobiel het overdekte winkelcentrum van Beijum kunnen waarderen.
De Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) heeft als uitgangspunt dat ouderen en gehandicapten zo lang mogelijk zelfstandig blijven en kunnen deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven. Daartoe voorziet de WVG in de woonvoorzieningen, vervoervoorzieningen en rolstoelen.
Is een indicatie of verwijzing noodzakelijk? Wmo indicatie
Hoe ver kan ik reizen? Pashouders in de gemeenten Groningen, Haren en Slochteren kunnen 5 zones rijden. pashouders in de gemeente Hoogezand-Sappemeer mogen 10 zones rijden. in de gemeente Leek mogen de pashouders 7 zones rijden tegen gereduceerd tarief.
Aanvragen en vervolgprocedure de gemeente bepaalt of u in aanmerking komt voor het WVG-taxivervoer. Voor aanvragen en voor informatie hierover kunt u contact opnemen met het WVG-loket van Uw gemeente.

http://www.lokaalloket.nl/groningen/subproduct.php?id=10551

1 opmerking:

Bert zei

Johan, als jij met een taxi reist, word je dan ook in- en uitgeladen?