donderdag 20 januari 2011

LAMMERT DOEDENS GEEFT LES OVER 'T SCHOLTENHUIS

Regelmatig loop ik geschiedenisleraar Lammert Doedens tegen het lijf in Beijum. Zo ook op woensdagmiddag 19 januari. Ik ken hem o.a. van de dodenherdenking in de stad en over het aanstaande boek over de geschiedenis van Beijum. Lammert vertelde dat hij die dag (19/1) een mail heeft ontvangen van het ministerie van WVS. (Hij zal het ministerie van VWS bedoelen, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport)

De vraag van VWS aan Doedens was of hij een les wil verzorgen voor leerlingen van obs de Beijumkorf over het Scholtenhuis op de grote Markt. Een van de vragen die hij aan de leerlingen moet stellen is wat ze er van vinden dat ze virtueel, via internet, op een integere manier kennis kunnen maken met de gruwelen die tijdens de 2e wereldoorlog in het Scholtenhuis hebben plaatsgevonden. 

Lammert Doedens moet dat in het Engels en het Duitsers vertellen omdat de film die hierover wordt gemaakt in het buitenland zal worden vertoond. Om het naadje van de kous hierover te weten te komen moet u gewoon even de video bekijken en afluisteren.
Uiteraard kwam het boek over Beijum ook nog even ter sprake. De hilariteit op het einde van het eerste gedeelte van de video was zo groot dat we er een tweede gedeelte achter aanplakten waarin hij het voorstel van VWS nog eens belichtte. Kijk en luister even mee naar een echte en gedreven Grunninger die in Beijum woont.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Zie hier “de virtuele reconstructie 1944-1945” van het Scholtenhuis op:
http://www.scholtenhuis.nl
(uitvoerig)

http://www.youtube.com/watch?v=_Man27dzBL0

En:
http://henkvandijken.herdenking.nl/scholtenshuis.html