dinsdag 18 januari 2011

VOLLEYBALLEN IN DE SPORTHAL

Afgelopen zaterdagmiddag nam ondergetekende even een kijkje in de sporthal. Er stonden zoveel fietsen voor de ingang, en er liepen dusdanig veel mensen in en uit dat er wel iets te doen moést zijn. En dat klopte, de hele zaal stond vol met volleybalspelers die in drie verschillende wedstrijden verwikkeld waren. Een beetje een krom lopende zin was dat, elke aanwezige volleybalspeler was natuurlijk met maar één wedstrijd bezig, maar er stonden drie speelvelden op rij. Zie linker foto. Volleybalvereniging Lycurgus werkt normaal gesproken de thuiswedstrijden in drie sporthallen af. De hal in Selwerd, het Alfacollege in Kardinge, of in de sporthal van Beijum. Ondergetekende heeft er al een keer staan filmen, zie voor het resultaat hiervan:
http://www.youtube.com/watch?v=35-sb-1sn2Y
Bij elk gewonnen punt, of bij het terughalen van de service, gaan volleyballers altijd even in een klein kringetje staan. Wat zullen ze tegen elkaar zeggen als ze zo staan? Zie foto rechts. Peptalk? Kom op, zet hem op? Dit gaan we winnen!? Nog zo'n punt?

Lycurgus heeft ook een eigen site. Wat staat daar o.a. op?
De sportvereniging Lycurgus is in 1952 door drie heren opgericht, te weten Joop van der Veen, Harm Veenhoff en Dick van Mansom. Deze vereniging kende toen een voetbaltak en een volleybaltak. Zoals bij bijna alle in oprichting zijnde verenigingen, was ook voor deze drie heren het begin moeizaam. Beetje bij beetje bleef de vereniging groeien.

In de jaren '70 was het de volleyballers gelukt om in de landelijke competitie te komen. Dit bracht uiteraard meer kosten met zich mee. De contributies moesten omhoog om dit alles te bekostigen. Op een gegeven moment ging de toenmalige sponsor van de volleyballers failliet. Om ervoor te zorgen dat de voetballers hier niet de dupe van zouden worden, is er gekozen voor een afsplitsing van beide sporten.
Het huidige volleybal Lycurgus blijft goed presteren en is sinds 2006 de grootste volleybalverenigingen van de stad Groningen. We zijn sinds 2006 de grootste vereniging van de Stad Groningen omdat in 2006 de vereniging BLC (Beijum Lewenborg Combinatie) zich bij onze vereniging heeft gevoegd. http://www.lycurgus.net/overons.php?vereniging=1&us=Algemeen

Geen opmerkingen: