zaterdag 22 januari 2011

WORDT DE GOLFBAAN ER DOOR GEDRUKT?

Daan Tweehuyzen zou nog een verslag maken van de klankbordavond over de golfbaan en Woldstreek van afgelopen dinsdagavond. Maar, waarom dubbel op? Dit mailde hij:
Eigenlijk heb ik niet zoveel meer toe te voegen aan het verhaal van Gerrit op Lijn 6; ik deel zijn kritiek. Ik had verwacht dat we maandag eindelijk eens wat concreets te horen zouden krijgen, in plaats daarvan mochten we in groepjes gaan 'brainstormen' d.w.z. een aantal voorgebakken vragen beantwoorden over wat we leuk en niet leuk vonden. Wat nog steeds opleverde dat in ieder geval de stadjers tegen plannen zijn die de Woldstreek in een auto- annex golfkermis veranderen. Opvallend was de plotselinge aanwezigheid van een forse delegatie uit Zuidwolde; voor de golfbaan. Met het idee dat die de grote boze stad wel op afstand zou houden. Het argument -ook nu weer voorgetoverd- dat die golfbaan nu eenmaal ook onderzocht moest worden omdat dat ooit gevraagd was (de ondernemer is nu bekend - Dutch Golf)is ondertussen wel erg sleets geworden, je hoeft niet echt een complotdenker te zijn om te vermoeden dat die gewoon doorgedrukt wordt. Wat de (oorspronkelijke) klankbordgroep wel wilde? Betere ontsluiting voor fietsers, behoud van rust en openheid, de boeren de boer laten en nog liever stadslandbouw zoals voorgesteld door gemeente Groningen, dat soort zaken. Geen golfbaan pal tegen Beijum aan in ieder geval. Er komt in het voorjaar een openbare voorlichtingsbijeenkomst, waarin dan (?) de plannen op tafel komen. Wordt er geluisterd naar de serieuze bezwaren van omwonenden, of worden die met een kluitje in het riet gestuurd en waren al die klankbordgroepvergaderingen gewoon een zoethoudertje?
We zullen zien.
Foto van Lijn6

1 opmerking:

Anoniem zei

Golfers van Beijum vereenight u!

Met stijgende verbazing constateer ik dat een groepje activistische bewoners van Beijum, verenigd in
een klankbordgroep “De Woldstreek” telkens weer in staat is om de media te halen met spookverhalen over een golfbaan tussen Beijum en Zuidwolde. Zonder enige kennis van zaken worden halve waarheden en pure onzin gespuid over de negatieve effecten van een eventueel aan te leggen golfbaan en worden positieve effecten stelselmatig genegeerd.

Wie is dat trouwens deze klankbordgroep, die claimt de bewoners van Beijum te
vertegenwoordigen? Ik kan me geen verkiezingen of een ander democratisch ritueel herinneren op
basis waarvan men zich bewonersvertegenwoordiging mag noemen.

In mijn beleving was het de bedoeling, zoals aangegeven op informatieavond in maart 2010, dat de klankbordgroep zou meepraten over de zinvolle en reële invulling van het gebied de Woldstreek.
Echter deze groep heeft zich ontpopt als een actiecomité met als enige doelstelling de aanleg van een golfbaan te dwarsbomen.

Kortom tijd voor een tegengeluid! Ik roep alle (potentiele) golfers van Beijum en omstreken op om
zich te melden, zodat we in ieder geval ook een stem krijgen in de debatten rond de golfbaan.
Misschien kunnen we hiermee wel een eerste stap zetten op weg naar een mooie nieuwe golfclub
“G&CC De Woldstreek”, zodat we gelijk aan de slag zodra de baan er ligt.

Jullie kunnen je via e-mail aanmelden op beijumgolf@gmail.com