donderdag 13 januari 2011

BEIJUMER RICHT POLITIEKE PARTIJ OP

(Ingezonden door Mike Tomale)

De nieuwe politieke partij Conservatief Liberaal Nederland (CLN) maakt zich sterk om de economische zekerheid terug te halen. Twee belangrijke standpunten van de partij zijn een volledige hervorming van de huidige arbeidsmarkt en een compleet nieuw subsidiesysteem.
Volgens Mike Tomale, de voorzitter van de partij, is Nederland nog nooit zo verdeeld geweest als nu en wordt de kloof tussen arm en rijk, autochtoon en allochtoon steeds groter. Dit enerzijds door de progressieve liberale politiek, anderzijds ook deels door de verharde mentaliteit van de Nederlanders. Onze maatschappij is heel individualistisch geworden en daar zal toch verandering in moeten komen willen we het tij kunnen keren.
Mike Tomale is 41 jaar en zelf woonachtig en werkzaam in Beijum sinds 1993. “Ik vind Beijum een van de mooiste wijken in Nederland om te wonen en voor mijn kinderen om op te groeien en hoop dat deze wijk in de toekomst een voorbeeld wordt voor Nederland om te laten zien hoe het beter kan in een multiculturele samenleving."
Heeft u belangstelling om mee te werken en mee te denken aan een beter Nederland? Neem dan eens een kijkje op de partij website. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers en kandidaat fractieleden voor zowel gemeente als provincie.
http://www.conservatiefliberaalnederland.nl/

27 opmerkingen:

Mathea zei

Lef hebben..

Karin.P. zei

Klinkt allemaal héél goed wens je heel veel suc6 en hoop dat je ver komt!

Anoniem zei

Heu? Conservatief-liberaal? Dat is toch gewoon de VVD?

M.P.Tomale zei

Mathea en Karin, bedankt voor jullie leuk reactie.

Anoniem zei

Komt allemaal wat populistisch over.

M.P.Tomale zei

Jammer dat u anoniem kritiek levert.
Misschien dat het populistisch overkomt, maar de reden daarvan kan zijn dat ik nog niet alles heb uitgewerkt. Ik kan u verzekeren dat er niets vanuit een onderbuikgevoel gevoel benaderd wordt, maar vooralsnog ben ik een eenmanspartij en zal ik voorlopig alles alleen moeten uitzoeken. Maar dat zal geen reden zijn om mijn passie voor politiek te temperen.

Gerda zei

U bent een éénmanspartij en u spreekt in de wij-vorm. Dat vind ik toch wel een beetje misleiding.
U bent voorzitter, maar u heeft verder nog niets, geen secretaris of penningmeester.

Het subsidie idee zou ik ook iets beter over nadenken, veel subsidies komen uit Europa. Dus heeft u niet zoveel over te zeggen. Dus een compleet nieuw subsidiestelsel is al onmogelijk.

Zo kan ik nog wel iets meer puntjes bedenken uit uw lijst.

Tevens vind ik Beijum ook een mooie wijk, maar mijn vorige wijk in Leeuwarden vond ik ook een hele mooie groene multiculturele wijk.
Zou er ook niet zo'n mooie wijk in Arnhem zijn? En waarom is Beijum dan beter, omdat u hier woont?

Kees K. zei

Man zoek geld en macht. Lege site, loze algemene woorden. Graag uitleg van de 'partij' over de 'volledige hervorming van de huidige arbeidsmarkt'. Iedereen de politiek in?

Hajé Bussink zei

Jee, wat een misser in naamgeving en positionering. De VVD staat - al sinds jaren - voor conservatief liberaal. D66 speelt op de progressief liberale flank.
Noem je, om je tegen deze twee af te zetten, dan gewoon Liberaal Nederland - daarmee geef je direct aan dat de andere twee van 'het juiste liberale pad' zijn afgedwaald. Overigens kun je het individualisme m.i. het beste beteugelen - althans dat lijkt dhr. Tomale na te streven - door de oprichting van een communistische partij. Of een nationaal-socialistische natuurlijk.
Als ik zijn site zo zie is het nog best gezellig aan de eenpersoonsborreltafel van dhr. Tomale.
Nouja, ieder z'n hobby, een ander verzamelt postzegels, kun je verder ook niks mee.

Hoe dan ook, veel succes, op naar de 22 stemmen!

Met vr gr Hajé Bussink

Mike Tomale zei

Beste mensen, ik begrijp dat het verwarrend is, maar ik heb wel een secretaris (anders kon ik geen partij oprichten).
Wat betreft de standpunten: als ze allemaal voor de hand liggend en haalbaar zijn (zoals het subsidiesysteem) zou ik lid worden van een van de reeds bestaande partijen. Maar bij iedere partij is wel iets waar ik me niet in kan vinden.
Alleen zal ik inderdaad niet ver komen, maar ik probeer dan ook mensen te vinden die net als ik, voornamelijk conservatief zijn en willen meewerken. Wat de naam van de partij betreft zijn wij of ben ik meer conservatief dan liberaal.( dat is ook uit de stadpunten te begrijpen, ook al zijn sommige liberaal of neigen naar sociaal). VVD is in mijn ogen net zo liberaal of conservatief wanneer het de meeste stemmen oplevert, maar iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Het politieke speelveld is qua positionering niet meer helemaal duidelijk omdat de meeste partijen naar het midden lopen en niet meer duidelijk links of rechts zijn.
Als persoon ben ik zeer zeker niet op zoek naar macht, wel naar de mogelijkheid om toch de standpunten enigszins gehoord te krijgen of zelf toegepast te krijgen. Daarvoor zet ik mij in.
Maar om een lang verhaal kort te maken, ik ben blij met alle kritiek die ik krijg en zal zeker er over nadenken, maar ik zoek mensen die de standpunten die ik al heb opgeschreven als richtlijn zien en deze willen uit werken, samen met mij. Misschien zijn de 2 onderste regels niet duidelijk genoeg geweest waarvoor mijn excuses.

Karin.P. zei

Grappig om te zien dat als hier een politiek bericht staat het altijd enorm veel reacties opleverd :)

G. de Vries zei

Kan mijnheer Tomale niet beter in het klein beginnen ipv direct zo groot? De BOB heeft geen bestaansrecht in Beijum gezien het geringe ledental.Een goede voorzitter zou hier verandering in kunnen aanbrengen en de geloofwaardigheid terug kunnen brengen.Iets voor dhr. Tomale?

Anoniem zei

Beste G. de Vries,
Het lijkt me een uitdaging om te onderzoeken wat het probleem is bij of met de BOB in de wijk. Vooralsnog ben ik niet voldoende op de hoogte om hier over te oordelen wat de oorzaken zijn van het geringe ledenaantal. Maar feit blijft dat er inderdaad weinig draagkracht is in onze wijk. Mochten er mensen zijn die hier ideeen over hebben of andere zaken die eventueel helderheid kunnen verschaffen, wil ik hier graag me in verdiepen.

Gerda zei

Beste heer Tomale,
Ik begrijp een paar dingen niet. U zegt u bent ingeschreven als partij en u heeft een secretaris. Maar op uw website staat dat de statuten nog bij de notaris liggen. Dan bent u toch nog geen partij. Of bent u inmiddels nu wel een partij.
En waarom wordt de secretaris dan nergens genoemd. Ook op Hyves staat u nog alleen, dan zou de secretaris er toch zeker bij moeten staan.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet sta te springen om een BOB voorzitter die standpunten inneemt die niet haalbaar zijn.
Maar ook iemand die een partij opricht en daar zijn energie insteekt i.p.v. in de wijk.

Gerda zei

Ik had nog een vraag, als je beneden een HAVO opleiding zit mag je bij u alleen vrijwilliger worden. Voor alle andere functies vraag u HAVO. Overigens vraagt u ook nog steeds een secretaris.
U wilt wel de juiste man/vrouw op de juiste plaats, geen vriendjespolitiek. Maar is de juiste man/vrouw alleen degene die via een opleiding kennis heeft opgedaan? Het is al jaren door onderzoek bewezen dat je mensen hebt die leren door het te doen, en je hebt mensen die leren door de boeken.
Waarom sluit u mensen dan uit die kennis op HAVO niveau of hoger hebben?
Maar je hebt ook hele goede op MBO niveau.
Eigenlijk doet u zelf nu al een beetje aan vriendjespolitiek, ik wil die opleidingen of hoger en de rest mag flyers ronddelen.

Mike Tomale zei

Beste Gerda,
Het is de Nederlandse wetgeving toegestaan om een politieke partij op te zetten waarvan de secretaris niet actief deelneemt en zodoende ook niet bekend is. Het is alleen een vereiste dat iemand dat is en wil tekenen.
Zodra er iemand is die secretaris wil zijn en actief wil meedenken en opbouwen wordt dit aangepast bij de KVK en vermeld op de website.
Uiteraard is dit nu al vermeld op de inschrijving bij de KVK.
Wat betreft de Notulen, die liggen bij de Notaris, en u kunt zich voorstellen dat deze niet 1-2-3 klaar zijn. Het zijn notulen voor een landelijk op te zetten partij. Die trek je niet zomaar uit de kast en heeft tijd nodig. Voor zover ik het begrepen heb zijn deze over 2 weken klaar en getoetst aan de wet.
Zodra de notulen klaar zijn en ingeschreven kan ik de partij ook inschrijven bij de gemeente Groningen. Maar u moet begrijpen, dat ik alles op dit moment alleen doe, en met plezier mag ik wel zeggen. Daarom neem ik ook de tijd tot 2014/2015om deze partij goed op te zetten met de juiste mensen.
Wat betreft de BOB: er is van mijn kant nooit geopperd dat ik voorzitter zou willen zijn. Ik ben nieuwsgierig naar de reden waarom er geen draagkracht is en zou dat wel eens willen uitzoeken.
Hoop u voldoende te hebben geïnformeerd.

Mike Tomale zei

Beste Gerda,
Laat ik niet ingaan op uw laatste beschuldigingen. Ik sta open voor een ieder, maar zal toch een richtlijn moeten aangeven.
p.s. flyeren doe ik zelf.

Gerda zei

Beste meneer Tomale,
In mijn eerste berichtje geef ik aan dat u in de wij-vorm spreekt maar zegt een éénmanspartij te zijn. Dan zeg ik dat ik dat misleiding vind. Dan zegt u, ik heb wel een secretares. Ga ik daar op door, dan zegt u nogmaals dat u éénmanspartij bent, en dat u een secretaris nodig had voor de oprichting van de partij.
Dus alleen voor inschrijving bij de Kamer van Koophandel en voor ondertekening van de Statuten (Notulen heb je bij een vergadering).
Dus had ik toch gewoon gelijk in mijn eerste bericht.
Het is uw mening en geen wij-mening, dat moet het allemaal nog worden.

Even voor u de tekst van de website van de rijksoverheid.nl dus ik neem aan dat het zo hoort te gaan Om een politieke partij te beginnen moet u eerst een notariële akte opstellen waarin u de officiële oprichting vastlegt. In deze akte worden ook de statuten van de partij opgenomen. Als dit gedaan is moet u vervolgens uw partij inschrijven in het verenigingsregister van de Kamer van Koophandel. Een politieke partij moet namelijk een vereniging met rechtsbevoegdheid zijn. Een vereniging is rechtsbevoegd wanneer er een gekozen bestuur is, de statuten in een notariële akte zijn opgenomen en de politieke partij in het verenigingsregister is ingeschreven.
Waar is het gekozen bestuur vraag ik mij dan af?

En dat gaat u allemaal regelen in 14 dagen?

Ik kan u alleen maar succes wensen!

Petra Draaisma zei

@Gerda, wat weer een fanatieke reacties.
Moeten ze ook weer verwijderd worden?

Gerda zei

@Petra, iedere lezer weet dat er van mij niet zoveel verwijderd is, 1x, en om zeer persoonlijke redenen. Je had Beijumnieuws misschien wat langer moeten volgen.

Voor een communicatiemedewerkster is jouw conclusie wel heel erg snel. Ga je nu iedere keer zo doen als ik reageer?

Waarom heb je dit niet bij andere reakties die verwijderd zijn gedaan van andere mensen?
Johan heeft veel meer reakties verwijderd en dan zet je het niet terug.

Succes verder!

Mike Tomale zei

Beste Gerda,
Ik begrijp niet echt wat het nut is van uw protest en aanvallen.Ik kan u alleen adviseren contact op te nemen met notaris F.Hoekstra in Groningen voor een copie van de statuten. U kunt ze ook bij de KVK ophalen zodra ze daar ingeschreven zijn. Hetzelfde geld voor het uittreksel van KVK.(uiteraard zijn hier wel kosten aan verbonden)
Ik wl graag eindigen met welgemeend advies en dan quote ik even de heer Wiegel: ‘Niet op de persoon spelen, geen wiggen drijven, niet zo fanatiek, respect voor andersdenkenden en verdraagzaamheid: zo kunnen wij onze Nederlandse samenleving versterken en een toekomst bieden.’

Gerda zei

Beste meneer Tomale,
Ik stel u netjes een vraag en dan geeft UZELF antwoord waar UZELF later iets anders overzegt.
Dan is het mijn goed recht om hier iets vsn te zeggen.
Maar ik stelde in eerste instantie een VRAAG. Dus helemaal niets op de persoon.

Ik vind het prima als u denkt dat ik geen respect voor andersdenkende heb en niet verdraagzaam ben. Ik noem het eerder kritisch. En luisteren in dit geval lezen naar wat een ander schrijft.

De heer Wiegel heeft ook felle discussies gevoerd over standpunten. We kennen allemaal de Nacht van Wiegel had hij dan ook geen respect voor zijn collega's en was hij dan ook onverdraagzaaam?
Nee dus.

Wobke zei

@ Gerda

C'est le ton qui fait la musique.

Kees K. zei

Wiegel quoten, is dat van waarde? Mij lijkt tot nu toe dat de nieuwe partij alles nog moet doen / verzinnen, dus de standpunten nader invullen, zowel als de formaliteiten bekrachtigen/inschrijven. Daarom ook misschien die vinger op het plaatje, wijst naar de lezer, die moet het zelf maar doen.

Maar dan die secretaris: dhr Tomale zegt dat die alleen nodig is/was voor de inschrijving/oprichting. Inderdaad zoals Gerda opmerkt, was die er wel en toen weer niet, chronologisch de berichten lezend. Uiteindelijk dus niet, dus ook geen inschrijving bij de KvK. En bij de notaris liggen de 'notulen'. Notulen waarvan? Zouden het misschien 'statuten' zijn? Waarom staan die dan niet gewoon op de website van de partij?

Gerda zei

@ Wobke
Ik stel geen vragen om aardig gevonden te worden, ik stel vragen om informatie/duidelijkheid te krijgen over de partij voor mijzelf.

Ik ben geen weblogschrijfster die informatie aan anderen geeft.
(behalve in mijn eigen omgeving natuurlijk)

Johan Fehrmann zei

Reageren op dit blogbericht is niet meer mogelijk.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.