vrijdag 7 januari 2011

FOTOGRAAF, GA JE NOG DOOR MET JE SERIE?

Al 65 afleveringen heeft de fotograaf van de Wiershoeck- en Schooltuin op zijn naam staan. U weet wel, de serie met mooie bonte foto's die elke zondagnacht een nieuwe aflevering in gaat. Afgelopen zondag was er na 65 keer een hapering. Geen foto met tekst uit dé Beijumer tuinen. Maar dat is niet zo vreemd, het was immers nieuwjaarsdag en dat hij tussen kerst en oud en nieuw niet in de tuinen gaat lopen struinen is begrijpelijk Maar, hoe zit het met de serie Luit Staghouwer? Heb je nog zin en aspiratie om door te gaan? Haal je de 75 afleveringen? Dit mailde hij terug:
Ik ga met alle plezier door, maar -zoals eerder vermeld- in de winter pauzeer ik eventjes. Er valt op dit moment niet veel te fotograferen voor mij. Ik hou me toch het liefste bezig met "klein spul" (insecten e.d.) en die zijn nu schaars. Tot nu toe fotografeer ik met een camera die niet specifiek voor dit werk geschikt is. Waarschijnlijk koop ik binnenkort een digitale spiegelreflex met een macro-objectief. Ik stel me daar veel van voor en hoop maar dat het geen desillusie wordt. Ik veronderstel dat het wel mee zal vallen.

Ik hoop binnenkort een foto te kunnen sturen van een "vogeltaart". De foto heb ik al wel, maar ik zit nog steeds te wachten op het recept. Dat ging via-via, maar door ziekte en vakantie van de betreffende personen heb ik het nog steeds niet. Ik heb intussen het mailadres van de "kokkin" en ik heb haar maandag een mail gestuurd. Ik hoop dat ik binnenkort antwoord krijg.

Het is nog onduidelijk wanneer de wekelijkse excursies op De Wiershoeck weer beginnen. Er was sprake van m.i.v. februari, maar het zou ook best een maandje later kunnen worden. Ik ben de afgelopen weken niet op De Wiershoeck geweest, ik ben wel van plan om "binnenkort" eens een kijkje te nemen, maar dat "binnenkort" is een rekbaar begrip. Als ik iets heb waarvan dat ik denk dat het geschikt is voor Beijumnieuws dan stuur ik het je wel. Zodra we weer wekelijks "aan het werk zijn" dan hoop ik je weer regelmatig een foto (met info) te kunnen sturen. Of dat dan ook wekelijks wordt dat moeten we maar even afwachten. Ik zal het wel proberen omdat ik het zelf leuk vind, dus niet omdat ik het als een verplichting beschouw, zelfs niet als een morele.
Minder dan 75 afleveringen zullen het wel niet worden en of we daarna dan nog doorgaan moeten we maar bezien. Wat mij betreft mag het binnenkort voorjaar worden zodat ik weer regelmatig een tijdje kan rondscharrelen op de tuinen.


Nee, stoppen zal de serie vooralsnog niet. Inspiratie en zin te over bij Luit Staghouwer. Zal komend weekend de vogeltaart op Beijumnieuws te bewonderen zijn?

Geen opmerkingen: