Ondergetekende reed vanmiddag even met de auto naar de vooringang van het UMCG. Kwestie van iemand brengen en halen. Maar er was bijna geen doorkomen aan met de auto. De rijstrook stond vol rolstoelers die actie aan het voeren waren. Folders en stickers werden uitgedeeld. Waar gehandicapten actie voeren voor hun rechten, daar is oud Beijumse Marjo van Dijken meestal ook te vinden. U ziet haar op de linker foto op de voorgrond zitten. Kom me niet onterecht aan gehandicapten, want dan kom je aan La van Dijken. Naast haar zit Akkie Hofstee, de directeur van Zorgbelang Groningen. Mevrouw Hofstee woont in Beijum. Samen wilden ze wel even poseren. Het gaat natuurlijk niet om de beide dames, ze zitten er niet voor zichzelf maar voor hun gehandicapte medemens(en). En hoe buschauffeurs het in hun harsens kunnen halen om gehandicapte mensen in een rolstoel bij bushaltes voorbij te rijden?
Rolstoelers blijven in Groningen en Drenthe geregeld bij een bushalte achter omdat chauffeurs hen niet meenemen. Dat blijkt uit een test die deze krant donderdag in Veendam uitvoerde: vijf van de zes buschauffeurs lieten een rolstoeler staan.
Dat is opmerkelijk omdat bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in 2009 is afgesproken dat Qbuzz rolstoelers meeneemt die zelfstandig reizen. In alle bussen zitten daarom rolstoelliften (Qliners) of speciale treeplanken.
Lees verder op de site van het
Dagblad. En bekijk ook de site die opkomt voor de belangen van gehandicapten:
Makkersunlimited. Twitteracties, bereikbaarheid van stations, etc., van alles kunt u er op vinden. Google is je vriend. En dat geldt zeker ook voor gehandicapten.
1 opmerking:
Waarom voer je dan aktie voor het UMCG??
Compliment voor de chauffeur van foto dagblad. Want zelfstandig reizen is natuurlijk wel dat je ook zelfstandig bij de bus komt.
Een reactie posten