maandag 18 april 2011

MAANDAGOCHTEND (70)

Nee, er lijkt niet veel te zien op deze foto. Veel stenen, een regenpijp, een prullenbak en wat onkruid. Rechtsboven is nog net een stukje wit hout te zien. Het hout is bevestigd boven de ingang van de kantine in de sporthal. Een dezer dagen wordt hier een klein portretje van de beheerders van deze kantine gepubliceert. Maar dat terzijde.

Op deze eenvoudige maandagochtend in april viel m'n oog op de eenvoudige bevestigingshaken aan dit stukje buitenmuur van de sporthal. De meeste Beijumers weten dat voor de ingang van Winkelcentrum West ook twee dezelfde haken bevestigd zijn. Die hebben als functie om honden die het winkelcentrum niet binnen mogen aan vast te binden. Hier zie ik geen fietsenrek, maar wel zes van deze haken. Mochten die voor fietsen zijn bevestigd, dan kan dit alleen zijn voor fietsen die op een standaard met de voor- of achterwiel door middel van een ketting aan de haak bevestigd kunnen worden. Als je een fiets zijdelings tegen het linker stuk muur zet dan bedekt die ene fiets in een keer drie haken. Je zet hier natuurlijk geen drie verschillende honden naast elkaar vast. De vraag dient zich bij me aan of dit een ambtelijke geld besparende lik-me-vestje-oplossing moet voorstellen, of dat hier grondig over na is gedacht. Klik de foto groter.

Het voorjaar manifesteert zich op z'n uitbundigst binnen de groenste wijk van de stad, vogels zingen hun hoogste lied, paardenbloemen en andere bloemen staan trots te pronken in de klei en buiten is het redelijk aangenaam toeven. Nee, de natuur kun je niks verwijten, die is in een perfecte staat. Let daarbij ook op de vele gele en roze bloesems in de wijk. De vreemdste kostgangers op aarde zijn nog altijd de mensen. Wat bezielt een ambtenaar om deze haken aan een muur te laten bevestigen?
Nee, beste lezers, het is bepaald geen wereldnieuws, en al helemaal niks om je druk om te maken. Ik hou wel van een beetje gezellige gekte om me heen.
De nieuwe week is weer begonnen. Ik wens u veel plezier en voorjaarsgenot toe. Zonder al teveel haken en ogen.

4 opmerkingen:

Alie zei

En op die plek ook... dat wil je je huisdier toch niet aan doen? Kortom: dat doet geen hond!

Anoniem zei

MIsschien vind die hond het wel prettig geen vluggertje maar alle tijd zonder dat baasjes lopen te schreeuwen.
Even relaxen met soortgenoten in alle rust.

Kees K. zei

Hier is zeker over nagedacht, dat is het ergste. Blijft de vraag waarover is nagedacht. En ik zie zelfs op de foto 8 bevestigingspunten. Een uiting van multicultureel? Ieder z'n eigen anker?

Anoniem zei

Je kunt er een springtouw aan binden, dan heb je nog maar 1 iemand nodig om te draaien.