maandag 11 april 2011

MAANDAGOCHTEND (69)


Mijn konijn heeft de afgelopen winter goed overleefd en het is te zien dat ie blij is dat het weer lente is. Zie foto. Het beestje ligt regelmatig lekker behaaglijk in de zon en knort er a.h.w. over. Deze komende week staat het konijn precies zes jaar bij me achterin de tuin. Ik heb het geloof ik al eens opgeschreven, ik kocht het beestje ooit als dwergkonijn bij André Hoogenberg, tegenwoordig ziet het er uit als een Vlaamse Reus. Kwestie van vanuit schuldgevoel (waar haal ik me het recht vandaan om voor m'n plezier een konijn op te sluiten?) Snuffie helemaal volproppen met lekkere dingen. De relatie met m'n konijn blijft onverminderd slecht tot problematisch. Altijd is ie chagrijnig en boos, kribbig en afstotend. Nee, een liefdesrelatie tussen mij en Snuffie zal het niet gauw worden. Ik bedoel natuurlijk een sympathieke en vriendschappelijke relatie tussen mij als mens en Snuffie als konijn. Het lukt me maar niet. It takes two to tango... Wel lekker op zichzelf genieten in de zon maar nooit kijkt het beestje blij als ik er aan kon, altijd maar blazen en wegrennen. Ik geef toe, ik raak er wat gefrustreerd van, en het plaatst me in een afhankelijke positie. In zekere zin ben ik afhankelijk van Snuffie geworden, het beestje bepaalt een redelijk gedeelte van m'n stemming als ik achter in de tuin zit.

Ok, een lekkere kop koffie, een laptop, en een prettige noordelijke ochtendkrant erbij, zoals nu, doen het ergste 'leed' verzachten. Wat zou ik graag een leuke en ongestoorde relatie met m'n konijn willen. Misschien is het gewoon op en top een Grunnings exemplaar. Achterdochtig, nukkig, afwerend en met een negatieve houding van 'k mot nog sain.' Tips zijn welkom op Beijumnieuws@online.nl

De week is weer begonnen. Ik wens u een vrolijke en opbeurende week toe. Met veel hartelijke relaties en betrekkingen.
Update 13:39 uur. Op aanraden van een lezer heb ik de brandneteles uit haar (het is een vrouwtje) ren verwijderd. Vergis ik me, of werd ik daarbij blij aangekeken? Eén zwaluw maakt nog geen zomer, want in de herfst en winter is het konijn ook niet te genieten.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgens mij is de relatie perfect. Het konijn ziet jou met koffie, laptop en krantje aankomen en denkt die heeft toch geen tijd voor mij, ik ga maar weer. Mopperend loopt ie weg.

Giuliano zei

Gewoon een week geen eten geven, weet zeker dat ie dan wel lief bij je komt!