vrijdag 1 april 2011

NIEUWE NAAM VOOR JONGE MOEDER?

De 12-jarige Devta uit het Groningse Beijum, die vorige week is bevallen van een dochter, krijgt mogelijk een andere naam, weet het Algemeen Dagblad. Bureau Jeugdzorg in Groningen ziet dit als een optie om het kind zo haar normale leven weer op te laten pakken.

Woordvoerder Bart Lamers zegt dat alle creativiteit aan de dag moet worden gelegd om er voor te zorgen dat de omstandigheden van het meisje zo snel mogen worden genormaliseerd. "Haar een nieuwe naam geven is een mogelijkheid. Door alle belangstelling is de normale schoolgang gestoord." Devta zit momenteel in het laatste jaar van de basisschool en heeft een vwo-advies gekregen.

Het is overigens nog altijd niet duidelijk wie de vader van het meisje is. Eerder deze week werd gerept over een mogelijk incestdrama, maar ook hier is nog niets over bekend. Volgens familieleden is de vader van Devta echter al eerder veroordeeld voor een zedenmisdrijf; het misbruiken van een andere dochter.
De vader van Devta en haar broertje krijgen momenteel politiebescherming.
Dit is de bron van dit artikel. (BN.de stem)
De laatste ontwikkelingen leest u hier op de site van het Dagblad van het Noorden.

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Laat het toch met rust

Anoniem zei

De echte laatste ontwikkelingen lees je op de GGD site.Of hoor je via de politie.
In de media lees je alleen sensatie en veronderstelingen.

Martin R zei

Johan stop met deze onzin schek meer aandacht aan de wijk hou hier mee op

Anoniem zei

Ik geef martin gelijk johan haal alle er af wij zijn een groene wijk dit media past daar niet bij zoek wat anders over de wijk en mensen stop met het lezen van het dagblad van het noorden die krant moet stopen hier over

michel zei

Publiceer je straks ook nog de nieuwe naam van het meisje?
Hou toch op.
Je bent toch geen doorgeefluik van het DvhN?

Olaf zei

Wat een kulreacties, nieuws is nieuws en het staat toch al op internet. Vergeet niet dat Johan zich zeer correct heeft opgesteld in deze zaak.

karin zei

Idd Johan heeft zich zeer correct opgesteld.
Het blijft een uiterst trieste zaak en de een wil er wel alles over lezen en horen en de ander niet.
Hoop dat er snel meer duidelijkheid komt als bekend is wie de vader is dan zal daarna alles snel weg ebben echter nu blijft de pers er bovenop zitten en zal elke kleine gebeurtenis worden vermeld.

Volgend bericht Devta naar pleeggezin..
Tot bekend is hoe of wat en dan is er weinig meer te vertellen.

Anoniem zei

DvhN:

"Groningen -
Directeur Wim Moes van De Heerdstee in Groningen, de basisschool van het 12-jarige meisje dat beviel van een dochter, dient een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek. De klacht is gericht tegen De Telegraaf en de EO.

De Telegraaf heeft de voornaam van het meisje opgeschreven en de EO heeft haar klasgenootjes via twitter benaderd. Moes wil met de klacht een oordeel losweken waar de grenzen in de journalistiek liggen."

Kan nu nog iemand bij.

Anoniem zei

Johan, tussen de Telegraaf en de eo in. Gefeliciteerd!!

Anoniem zei

ook de makers van deze site zijn door hun mediageilheid mede verantwoordelijk voor het drama van het kind. schaam jullie, uit bescherming voor haar dienen jullie geen aandacht hieraan te besteden.

Kees Huizenga zei

Ik ben het van harte eens met de verklaring van directeur Wim Moes voor het NOS-journaal van 20:00 uur.

Zie ook: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=99590

De beheerder van dit weblog heeft één week radiostilte betracht. Daarvoor grote hulde.

Er moet een balans komen tussen dit nationaal nieuws en de privacy van moeder & kind plus de naaste familie. Mede met het oog op de leerlingen en onderwijskrachten van De Heerdstee.

Beijumnieuws kan er niets aan doen dat dit item door alle media wordt vermeld. Dus wordt dit door Beijumnieuws opgepakt. Als zeer belangrijk nieuwsmedium van Beijum.

Mijn advies luidt: graag even dimmen. Niet met de nationale nieuwshype meegaan! Gepaste afstand bewaren a.u.b.! Het heeft te maken met respect, ruimte voor bezinning en rust.

Anoniem zei

Breng het meisje onder bij lieve pleegouders (die haar sociaal emotioneel goed kunnen ondersteunen) en laat haar binnen een particuliere school haar middelbare schooltijd doorlopen.

Anoniem zei

Karin P deed met haar dochter de afgelopen dagen niets liever dan met de pers mee te paraderen. Zij deden niets liever dan 'elke kleine gebeurtenis' te vermelden. En ik ben bang dat zij ook niets liever deden dan 'elke verdachtmaking' met de pers te delen.