zondag 24 april 2011

HET IS NU ECHT LENTE, DANKZIJ MATTI GELATI


Het zijn zomerse waarden dames en heren, ik hoef het u in feite niet te vertellen. Heel mooi, maar m'n grunninger achterdochtige inslag speelt wel direct weer op: dan zal het wel een waardeloze mei, juni en juli worden. Wat is dat toch? Mag het ook gewoon een keer helemaal goed zijn? Ok, we wachten af. Wel vreemd dat de Papiermolen tijdens deze zomerse dagen nog dicht is, het is maar de vraag of we tot september nog weer zoveel zonnige dagen aaneengeschakeld krijgen.
Gistermiddag kwam ik ons aller ijspronkwagentje Matti Gelati in de Froukemaheerd tegen. En ineens was het gevoel helemaal daar: yes, het is voorjaar. Ijsjes kopen, bruinbakken op het strand van het Zilvermeer, bier drinken achter in de tuin en barbecuen; welkom in de lente van 2011!
Vinden jullie het goed dat ik even een foto maak? "Jawel hoor, geen probleem." En aan de ijsvrouw de vraag: waar zijn Garmt en Erik? "Die zijn op vakantie."
De heren hebben het goed voor elkaar. Lekker de hort op en iemand anders laten werken. Hoe gaat dat Grunninger gezegde ook nog maar? Waark'n is veur de dom'n.
Wat een ge-wel-dig voorjaar beleven we. Tot nu.

Geen opmerkingen: