vrijdag 29 april 2011

DE GEMEENTE HOUDT NIET VAN PAARDENBLOEMEN

De wijk ziet deze dagen helemaal groen en geel. Nee, niet van nijd. Eerder van vreugde, alle bomen zijn praktisch weer groen en honderduizenden paardenbloemen staan te jubelen in de klei. Miljoenen misschien wel. Daar moet wat aan gedaan worden lijkt het wel, zoveel geel, daar kan wel wat van af. Ok, het cynisme druipt van bovenstaande woorden af. Maar het is volstrekt onduidelijk waarom hier op dit grasveld, zie foto, duizenden paardenbloemen de nek om moet worden gedraaid door een gemotoriseerde grasmaaier. Waarom niet even twee weken wachten totdat de paardenbloemen verwelkt zijn? Zo hoog is dit gras toch nog niet? (klik de foto groter)
Het doet denken aan een blogbericht van twee jaar geleden. Een graafmachine van de gemeente dregde een sloot uit met als gevolg dat er tientallen hagedissen vermoord werden. Lees hier.
Regelgeving en planning zijn hier belangrijker dan het genot van de natuur voor veel Beijumers.


10 opmerkingen:

Willy zei

Mooi opgeschreven Johan.ben het helemaal met je eens.

Anoniem zei

Daarom wiet je het onkruid in je tuin niet..
Staat op de Grote Markt aktie te voeren voor de gesubsidieerde banen, en gunt deze meneer zijn werk niet eens.

Anoniem zei

@ Anoniem, 18:56 uur: wie stond er op de GM aktsie te voeren voor gesubsidieerdee banen?

Kees K. zei

Ik denk omdat vooruit zien regeren is. Een paardebloem 'verwelkt' niet, maar verwekt op het eind van z'n bloeifase, dat wil men voor zijn. Want wij nederlanders houden toch van nette grasvelden voor spelletjes als voetbal en hondepoep rapen?

Anoniem zei

Nadat op deze weblog het recept voor Paardenbloembier en Paardenbloemwijn is verspreid, is de gemeente genoodzaakt om de paardenbloemen zoveel mogelijk proberen te verwijderen.
Om het aantal dronkaards in de wijk niet te vergroten.
Preventief optreden heet zoiets.

Jan zei

Eigenlijk kunnen we het dus nooit goed doen, maaien is zonde van de paardenbloemen en niet maaien levert weer klachten op zoals bv voor koninginnedag dat het weer te hoog staat voor de festiviteiten.

Allie zei

En zo is t nooit goed. De leukste reactie vond ik van anoniem 30 april om 0.14 uur.
Preventief maaien om dronkaards te voorkomen na het recept voor paardenbloemenbier hahaha!!
Ik wil geen spelbreker zijn, maar vraag maar es na bij de maai instanties: ze hebben vaste routes. Elke week die en die velden. Het is voor hun natuurlijk niet te doen om te zeggen, ach dat veld staat zo prachtig in bloei met die paardenbloemen, die verschuiven we naar volgende week woensdag. De maaiers doen ook maar hun werk. En waarom mogen deze prachtig gele bloemen wel op een gemeenschappelijk veld en niet in je tuin?? Zie daar het raadsel die mens heet.

Anoniem zei

Zowel stelletje debielen op kantoor die de opdrachten uitdeelt als debielen op de karretjes.....dat is de reden:(
Dood- en doodzonde altijd weer.
Sorry voor mijn weinig genuanceerde reactie maar ik maak me zo vaak boos over die domme maaiers.

Anoniem zei

Ieder persoon die weleens gras maait weet dat als je lang gras hebt dat je het moet verwijderen anders krijg je gele plekken. Dit korte gras hoef je niet te verwijderen.

Anoniem zei

De debielin zijn karretje durft zn hoofd wel boven het maaiveld uit steken