dinsdag 26 april 2011

UIT DE OUDE DOOS (71)

Het is bekend dat de huidige winkeliersvereniging van Winkelcentrum Beijum af en toe een braderie organiseert. 

Ik meen te weten dat ze dat 2 keer per jaar op poten zetten. Of er 24 jaar geleden ook al een winkeliersvereniging was weet ik niet. Wel is bekend dat het winkelcentrum, althans wat er voor door ging, destijds Winkelcentrum West heette.

Deze foto stamt uit 1987 en laat zien dat bijna een kwart eeuw geleden ook al braderieën werden georganiseerd op Plein West. Waar nu de achteringang van Winkelcentrum Beijum is, daar had je destijds een viswinkel. Als ik me niet vergis heette de winkel Wagena. En, klik de foto groter, er stonden eind jaren tachtig ook bomen op het plein.

6 opmerkingen:

michel zei

Klopt. "Vishal Beijum" heette de zaak van Wagena.

Jan zei

Blij dat je weer op volle oorlogsterkte blogt. Het was maar saai met zo weing berichten afgelopen vrijdag!

Jan zei

Weekend bedoel ik

Alie zei

Leuk die oude foto's, ik hou er wel van. Wat me meteen opviel: de braderie was toen grootser opgezet als tegenwoordig. Ook lijkt het mij rond de sinterklaastijd, als ik mij niet vergis staan daar rechtsboven de draaimolen allemaal zwarte pietjes. Of vergis ik me daarin? De bomen zijn dezelfde denk ik die er nog staan: voor de bakkerij Teun Meidertsma. Ik herinner me uit het begin dat we hier woonden (bijna 10 jaar geleden) dat de winkels deels nog langs de bussluis zaten, en dat hoogenberg nog op plein oost zat enz. Het winkelcentrum is er in elk geval mooier op geworden, de braderieen kunnen wel leuker en mooier, zie foto!

Anoniem zei

@Alie, Sinterklaas?
Zie het groen aan de bomen..

Anoniem zei

Zal idd in de lente/zomer periode zijn geweest, dus geen november/december. Die "pietjes" zijn geen pietjes, het is een drumband. Drumband de Gruno Poorters (als ik mij niet vergis) De pakken die zij dragen herken ik van vroeger, long time ago.
Wat betreft de braderie, ik ben het ermee eens dat het er toen veel gezelliger uitzag, iig grootser opgezet.