woensdag 6 april 2011

ZIJN STRAATMUZIKANTEN IRRITANT?

Dit bericht staat op http://www.oogtv.nl/ : D66 roept Stadjers en ondernemers op om te vertellen wat ze vinden van straatmuzikanten. De democraten willen dat er een wettelijke regeling komt in de gemeente. Regelmatig zijn er berichten over winkeliers die er hun buik vol van hebben. Aan de andere kant zijn er veel mensen die het een stuk gezelliger in de binnenstad vinden met muziek. De democraten willen nu zoveel mogelijk meningen en ideeën verzamelen om tot een wetsvoorstel te komen. Stadjers en ondernemers kunnen hun reactie mailen naar erik@d66groningen.com. De lezer moet zelf maar uitmaken of deze oproep als partijpolitieke gewin uitgelegd moet worden, of dat er een daadwerkelijk probleem is. Op 30 december van het vorig jaar besteedde ik dit bericht over de straatmuzikanten voor Winkelcentrum Beijum op Beijumnieuws. De moderatorstand staat al twee dagen aan. Het kan even duren voor uw reactie gepubliceerd wordt.

2 opmerkingen:

Dineke zei

Ik vind muzikanten in de binnenstad heel gezellig als ik loop te winkelen.
Daar hoef ik ook niets mee als ik niet wil.
De muzikanten bij de supermarkt vind ik erg irritant, vooral als ze je tig keer per dag heel nadrukkelijk groeten.
Dus bij winkelen, ja! en bij Boodschappen doen, Nee!

Anoniem zei

Dit is een reactie van een straatmuzikant/artiest.

Op de eerste plaats ben ik helemaal mee eens met Dineke.
Voor de goede orde; wil ik graag zien o.a om de winkeliers/stadjers te besparen van geluidoverlast,
per jaar vijf vergunningen voor ieder muziek instrumenten.

Door de week een dag en in het weeken ook een dag, zaterdag bijvoorbeeld (met uitrzondering van koopzondag) in de week mag optreden.

Straat muzikanten met versterkers, inclusief de straatorgels mag alleen op speciale dagen o.a. konninginnedag, bloemenjaarmarkt, bommenberend etc op straat optreden.
Dit geldt voor iedereen/geen uitzonderingen,dus.

Afz. Maxxx (street artist/performer)