maandag 18 april 2011

ER IS NOG STEEDS VERTROUWEN

Het schijnt nog te kunnen, een zak met inhoud aan een deurklink hangen omdat de huiseigenaar niet thuis is. Die vindt dan vervolgens het aangebodene bij thuiskomst. In dorpen en op het platteland is het de gewoonste zaak van de wereld om boodschappen op deze manier over te brengen.
Het doet denken aan het bekende touwtje door de brievenbus om iemand de gelegenheid te bieden om zonder sleutel binnen te komen.

Het is een beetje een paranoia samenleving aan het worden waarin we leven. Overal liggen dieven, aanranders, verkrachters, moordenaars en andere slechteriken op de loer. Nee, niet omdat ik dat echt zo vind, de mensen met goede bedoelingen zijn m.i. ver in de meerderheid. Maar schietpartijen zoals in Alphen en in Baflo, of dichter bij huis, overvallen op het Heerdenpad, gejatte fietsen voor het winkelcentrum etc., het doet iets met mensen. Het creëert angst en wantrouwen. Een samenleving waarbinnen wantrouwen de norm is is m.i. niet leefbaar.
Daarom doet het me goed om een tafereeltje als dit aan te treffen. Ik weet niet wat er in de zak zit, maar het hing te wachten op de rechtmatige ontvanger ervan.
Het kan nog steeds. En ook ook Plein Oost.

Geen opmerkingen: