vrijdag 29 april 2011

EENDEN BALEN VAN BEIJUM

Deze twee eenden, zie foto, zwommen afgelopen donderdagmiddag hartverscheurend schreiend en jammerend door het water van de Zuidwending. Het was me direct duidelijk: er zat hun wat dwars, ze hadden de pest over iets in. Ik trok m'n camera en vroeg ze al filmend wat er aan de hand was. Kijk en luister naar onderstaande video. Ik heb een bekende eendenfluisteraar uit Beijum geraadpleegd, hij wil liever niet met z'n naam in de publiciteit, voor een vertaling van hun gejammer. Een stil probleem in de wijk komt hierbij naar boven. Deze eenden voelen zich achtergesteld, miskend en geminacht.

Eendenfluisteraar G. d. R. vatte de grieven van de eenden samen, luister goed naar de video:

" We balen ervan dat er zoveel verspild geld van het Lokaal Akkoord naar Beijum gaat. Het zijn allemaal protserige en ijdeltuiterige zaken die hiermee gesubsidieerd gaan worden. Maar waarom wordt er niet aan ons gedacht? Waarom hebben de eenden in de vijver van de Holmsterheerd zo'n mooi broedhok, en waarom wij hier in de Zuidwending niet? We kunnen geen vuist maken want onze Eendenorganisatie Beijum bestaat net als bij de mensen in Beijum uit een stelletje halve garen die zichzelf alleen maar interessant vindt en huichelig pretendeert er voor de wijk te zijn. We voelen ons in de steek gelaten door de EOB, en we hopen hiermee via Beijumnieuws aandacht te vragen voor onze benarde positie. Er moet echt iets gebeuren, anders gaan we binnenkort massaal de bibliotheek aan de Ypemaheerd bezetten om daar een persconferentie te geven. De blogger van Beijumnieuws is bij deze uitgenodigd om de bijeenkomst daar te verslaan. En aan de bekende Beijumer jurist Kees Huizenga willen we de vraag stellen of hij zich voor de eenden in Beijum in wil zetten. Ook hij wordt bij deze uitgenodigd om binnenkort naar de familiebibliotheek van Beijum te komen. De maat is vol."

En verder zwommen ze. Luidkeels hun grieven uitend. Waar moet dat heen?

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste eenden, Pand49 word er ook van gesubsidieerd. Dus de blogger van BN is niet zo onpartijdig om hier verslag van te doen.

Anoniem zei

Falderalderiere, falderalderare, alle eendjes

Tonnie Fokkema zei

leuk, meeuwen verwarren met eenden

Anoniem zei

Zeemeeuwen?

Henk Lankamp zei

Miskend is het goede woord hier.
Als ik voor eend zou worden uitgemaakt, zou ik ook misbaar maken.

Anoniem zei

Rara vogels daro in Beyum

Anoniem zei

ook ik liep daar haha en al wat ze wilden was brood..

Kees Huizenga zei

Van de heer Menno Fritsma, locatiebeheerder van de OB Beijum en lid van de verkokerde kernredactie van de BOBWAARHEID (waarin de OB Beijum altijd een GRATIS advertentie van een halve pagina heeft), mag ik niet meer in de Openbare Bibliotheek van Beijum komen. Hij deelde mij dit mede op woensdagavond 30 maart om 21:15 uur in de gang van het Winkelcentrum van Beijum-West. In privé-tijd wachtte een verbolgen Menno Fritsma mij op bij de kassa van Albert Heijn Meins. Naar aanleiding van een dubbel incident in De Wegwijzer van die middag tegen 16:55 en 17:15 uur, nadat ik in de Familiebibliotheek had gestemd over de aanpak van Plein Oost. Bij dit incident ging Menno enorm ongecontroleerd te keer. Met een heftige BOB-pet op. Alle opgekropte BOB-agressie kwam los. Het voert te ver om Menno F. te gaan citeren. Deze zaak krijgt uiteraard nog een staartje bij de bevoegde instanties.

In de namiddag van 30 maart 2011 zullen een vrouwelijke OB-collega van Menno en de receptioniste van De Wegwijzer zich behoorlijk overdonderd hebben gevoeld. Ze zwegen en keken ernaar.

Ik vraag me dus af of ik wel naar de OB Beijum moet komen. Menno Fritsma kan ondertussen gaan nadenken over het openbaar karakter van "zijn" OB en over zijn dubbele petten van de OB en de BOB. Mag hij zijn privédomein/BOB-domein vermengen met zijn OB-domein? Zie als prachtig en pikant bewijs het Oud & Nieuw-interview met wijkofficials op de banken van de OB Beijum in de Beijumkrant/BOB-krant van december 2010, pagina 5. Inclusief de twee foto's, in de OB Beijum genomen, met Menno F. op de foto's als interviewer/kernredacteur.

Eind vorig jaar vernam de beheerder van Beijumnieuws dat hij niet meer met een videocamera in de OB Beijum mocht verschijnen. Johan Fehrmann mocht geen opnames in de Familiebibliotheek Beijum meer maken. Toen Menno Fritsma nog niet lid van de kernredactie van de BOB-krant was, nodigde hij Johan Fehrmann regelmatig uit om reportages te maken, bijvoorbeeld van de Kinderboekenweek en van kindervoorstellingen. "Het kan verkeeren!" Johan heeft de baas van Menno F. hiervan op de hoogte gesteld. Menno was hier erg boos over.

Ik kan me voorstellen dat de “eenden van Beijum” hiervan geen brood lusten. Dit is niet goed voor “de bevordering van de leefbaarheid in Beijum”...

Het is wijkdictatuur! Tunneldenken en bastiondenken. Heel eng. We leven toch in een vrij land? Binnenkort vieren we weer Bevrijdingsdag. Vandaag is het feest in Beijum. Op Koninginnedag. De eenden zijn blij.

Marcel zei

Dan informeer jij ook de baas van Menno, is het weer opgelost.

Persoonlijke ruzies moet je maar met hem persoonijk uitvechten.

Kees Huizenga zei

@ Marcel: het gaat niet om een "persoonlijke ruzie", maar om het weerzinwekkende feit dat de BOB, gefinancierd uit publieke middelen, zich bemoeit met mijn vrijheid (via de boeg van de OB Beijum). Ook de vrijheid van de beheerder van Beijumnieuws.

Dit is daarom ook een zaak voor de Gemeentelijke Ombudsman en de wijkagenten. Met dank aan het Meldpunt Overlast te Kardinge.

Anoniem zei

Vorig jaar dreigde je ook al met de Ombudsman, wat is daar van geworden???

Kees Huizenga zei

Waarop doel je "Anoniem"? Wees concreet naar de zaak!

Wie ben je?

Een zich verhullende BOBber? Menno Fritsma, die zich heimelijk verschuilt achter zijn PC?

Ik ga nu niet reageren op "anonieme" reaguurders.

Een tip: laten we eens nadenken over anonieme reaguurders, vrijheid (incl. misbruik van vrijheid) en wijkdemocratie!

Gerda zei

@Kees, wie bedoel je met we of zijn dat Johan en jij. In ieder geval ga ik niet nadenken over anonieme reageerders.

In deze tijd van herdenkingen, ben ik alleen maar blij dat ik in Nederland in vrijheid woon.
Met alle mogelijkheden van dit land (dus ga lekker je beklag doen bij de Ombudsman en laat ons weten of je gelijk hebt gekregen)
En denk ik aan al die mensen die gesneuveld zijn, ook familie van mij.
Als je daar aan denkt en aan alle gevluchte buitenlanders en de momenteel gevoerde oorlogen, dan hoef je niet na te denken over vrijheid, dan voel je de vrijheid.

Anoniem zei

Uhm als je het verschil niet ziet tussen een eend en een meeuw whahaha uh ja....