donderdag 21 april 2011

OP EXCURSIE MET HARRY WESTERHUIS

Afgelopen dinsdagmiddag ontmoette ondergetekende een groep mensen in de Wiershoecktuin die onder begeleiding van natuurgids Harry Westerhuis van een excursie genoten.
Eerst even, valt daar de naam Wiershoecktuin? Waar kennen we dit van? Jazeker, van dé wekelijkse fotoserie in het weekend, de foto's uit de Wiershoeck- en Schooltuin. Op de foto ziet u links de maestro, de fotograaf, zelf staan. Een half uur na het nemen van deze foto had ik bijna beet, ik betrapte Luit Staghouwer, want hij is het natuurlijk, op het maken van dé foto voor a.s. weekend. Ik was net te laat voor het moment suprême, voor het maken van de foto waarop hij zijn foto maakte. Wat zal hij aanstaand weekend weer brengen?

Harry Westerhuis staat met z'n groene jas aan op de foto. In z'n hand heeft hij twee wielewalen.
Wat vertelt Wiki over deze vogels? De wielewaal (Oriolus oriolus) is zangvogel en de enige uit de familie van wielewalen en vijgvogels (Oriolidae) die in Nederland en België voorkomt. In het broedseizoen (mei tot juli) komt de wielewaal in Europa, Noord-Afrika en tot diep in westelijk Azië voor. Het is een uitgesproken zomervogel en trekvogel die in Afrika overwintert.

Harry Westerhuis verzorgt elke dinsdag een excursie in de tuin van de Wiershoeck en het Schooltuincomplex.

Geen opmerkingen: