dinsdag 12 april 2011

UIT DE OUDE DOOS (69)De foto is een jaar of tien oud. U ziet het oude pannekoekhuis de Uilenborg. De mensen op het terras zaten een meter of vijf van het strand van het Zilvermeer verwijderd. Binnen had je een deinende houten vloer, je kon er ijsjes en wat te drinken kopen. En natuurlijk pannenkoeken.

De onschuld overheerste destijds bij de Uilenborg, het was een mooi en goedkoop plekje om te ontspannen en te genieten. Tegenwoordig staat 250 meter verder op een 'voorzieningenpaviljoen' waar je vanachter een stalen hufterproof-hek consumpties kunt nuttigen. De foto roept nostalgische gevoelens op. En ook een soort van heimwee. Heimwee naar de oude vertrouwde Uilenborg die niet pas open gaat als het 25 graden of warmer is, zoals bij het voorzieningenpaviljoen (de naam al) het geval is.

5 opmerkingen:

hilda hofstra zei

wat een tijden waren dat, ik heb nog steeds heimwee. Na het sporten dronken we daar altijd wat. En bleven hangen.......eindeloos.En in de winter die zalige pannenkoeken. Ja dat andere misbaksel wat er nu staat
is echt te gek voor woorden, wie wil er nu achter een hek zitten?

Johan Fehrmann zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Johan,gefeliciteert met je verjaardag!

Kees Huizenga zei

In De Uilenborg waren vroeger ook recepties of (zomer)borrels van de SDC Noorddijk. In de tijd van Wim Klein als stadsdeelcoördinator van Noorddijk. Elke wijk in Noorddijk had een gestructureerd wijkoverleg binnen de SDC Noorddijk.
Er is nu een NLA-wijkteam Beijum, maar daarin zitten professionals van instellingen/diensten en verkokerde bewoners van Beijum. Vanuit het subsidieveld.

Het was altijd erg gezellig in De Uilenborg. Het gebouw straalde een bepaalde intimiteit uit. Door het krakende en zingende hout. In de sfeer van Café Vaatstra in Zuidwolde.

Unknown zei

Ik weet het nog.. groene ranja met pannekoeken !! Mmmm