zondag 17 april 2011

HET WAS EEN PRACHTIGE ZONDAG

Het was me het dagje wel vandaag. Zonovergoten, en dat in april. Ik weet niet hoe het de lezer vergaat maar het is een genot om op een voorjaarsdag als deze was door de wijk te fietsen of te wandelen. Autorijden door de wijk gaat amper meer, m'n 20 jarige oude VW-Jetta begint ernstige kuren te vertonen en het is de vraag of ie door de aanstaande APK-keuring heenkomt. In de buurt van Winkelcentrum Beijum kwam ik Beijumer Koos Visser van het gelijknamige autobedrijf tegen, zie links. Hoe moet dat nou Koos, ik heb een auto nodig voor Beijumrijders en andere gelegenheden, kun je even kijken of het de moeite waard is om de APK nog een jaar te verlengen, of kan ik beter wat anders aanschaffen? "Kom binnenkort maar even langs, dan zullen de auto even goed inspecteren," Kijk, daar heb je wat aan. Mocht Koos Visser de auto als terminaal classificeren dan wil hij wel even uitkijken voor een ander exemplaar. Wordt ongetwijfeld vervolgd. In een nog betere stemming geraakt fietste ik richting Kardingerpark. Wat een feest om daar te zijn op een dag als vandaag. Werkelijk schitterend. Voor het hek van de golfers maakte ik deze foto. Jammer om niet overal antwoorden op te hebben, ik heb geen flauw idee waarom de bult zand er ligt. Zal er een voetpad aangelegd worden? Wat maakt het ook uit. Het was een prachtig weekend, een weekend waarin de wijk Beijum zich meer en meer in het groen tooit. En geel, wat een paardenbloemen overal.

5 opmerkingen:

Jan zei

Het gras moet bezand worden. dit gebeurt na het beluchten. Met een rol worden er gaatjes in het gazon geprikt waarna deze opgevuld worden met zand.

Kees Huizenga zei

Autobedrijf Koos Visser is dus jouw "wit mannetje". Zo hoort het.

Anoniem zei

Tijd voor een 'verse' Jetta? Ik zag dit ogenschijnlijk smetteloze exemplaar - tis wel even wat omrijden...
http://www.autotrack.nl/tweedehands/volkswagen/jetta/7739828/fotos

m vr gr , Hajé Bussink

Anoniem zei

Als dhr. Huizenga zijn fiets moet laten reageren, waar gaat hij dan heen? Naar Postma fietsenhandel? Of misschien toch naar het veel goedkopere Poolse reparatiemannetje in de Wibena?

Anoniem zei

Nee laten we allemaal gaan zwartwerken en zwartwerkers in dienst nemen en vervolgens gaan lopen zeuren dat de belastingen zo hoog zijn, of de uitkeringen zo laag.