zondag 17 april 2011

SCHOONMAAKACTIE NIJENSTEINHEERD (Spik en Span)


 De afgelopen week ontving ik deze mail van een lezeres uit de Nijensteinheerd:

Heden week ontving ik in de brievenbus een flyer met daarop een uitnodiging voor een schoonmaakactie in de Nijensteinheerd. Ik dacht misschien kun je er een stukje aandacht aan geven..zodat er misschien nog meer mensen mee helpen op deze dag. Ik zal je de volgende info even geven: ps, ik zie ook dat de opgave was voor 10 april, maar ach hoe meer mensen hoe meer vreugd toch? Nijensteinheerd Lentekriebels. Op Zaterdag 16 April organiseren we voor de eerste keer een schoonmaakactie voor een gedeelte van onze Heerd!

Hebben jullie ook zin om mee te doen voor een schonere Nijensteinheerd? Ik heb al een naam voor onze groep,die is Spik en Span. Aanmelden kan bij Trudy Schepers Nijensteinheerd 103.  

Uiteraard is Beijumnieuws als podium beschikbaar voor dit soort oproepen. De oproep werd iets aan de late kant ingestuurd, maar daarom niet getreurd.

Zaterdagavond werden drie foto's van de actie opgestuurd. Normaal gesproken worden daaruit twee foto's geselecteerd voor publicatie maar er is eigenlijk geen foto bij die niet gepubliceert kan worden. Daarom alle drie. Deze tekst werd bij de foto's opgestuurd:

Op Zaterdag 16 April werd er voor het eerst een schoonmaakactie gehouden in de Nijensteinheerd. Deze actie was een idee van bewoonster Trudy Schepers. Het was een zonnige dag en er waren 16 bewoners actief deze ochtend/middag. De jongste telg was wel geteld 3 jaar! en deed al flink mee,en er deden meer kinderen mee. Een heel goed voorbeeld voor de jeugd van tegenwoordig. Gepaard met een grijper en een bak werd het afval overal vandaan geplukt,tussen de bossen, langs de stoepranden en op straat. Einde van de dag was er een goed resultaat zichtbaar. Zeker voor herhaling vatbaar!

1 opmerking:

Anoniem zei

Alle SPUITEN op Ruimen