zaterdag 21 januari 2012

AFSCHEID VAN INNERSDIJK (15)

De sloop van Innersdijk is een kwestie van tijd, het zal niet lang meer duren of drilboren, grijparmen en ander 'wapentuig' zullen korte metten gaan maken met het gebouw. Wat zal het gaan dreunen, trillen en schokken in de omgeving als de beulen de definitieve executie van het nog geen 30 jaar oude pand op zich gaan nemen. Waar gewerkt wordt kunnen spaanders vallen. De mijnheer die u op de foto ziet was afgelopen woensdag druk in de weer om de toestand van de omringende huizen van Innersdijk in kaart te brengen. "Ik controleer huizen op 20, 30 meter afstand van Innersdijk en ik leg de situatie zoals die nu is vast. Mocht er na de sloop en bouw scheuren, verzakkingen of andere schade te bespeuren zijn dan is dat door deze documentatie te vergelijken met de situatie ervoor." Hij was er wel even zoet mee, alle huizen langs de zuidkant van het verpleeghuis werden aan een inspectie onderworpen. Kwestie van aansprakelijkheid en claimcultuur. Bewijs maar eens na de sloop- en bouwwerkzaamheden dat claims vanuit de omgeving terecht of onterecht zijn. Op internet valt niet zo bar veel over dit onderwerp te vinden. Wel valt te lezen dat je uit moet kijken met digitale foto's als bewijslast. Want, zijn digitale foto's niet te manipuleren?
Op de site van http://www.utrecht.nl/ staat dit:
Als u ‘nieuwe’ schade, schade die vóór de bouwwerkzaamheden niet aanwezig was, wilt verhalen op de bouwer dan moet die worden aangetoond. Dat kan aan de hand van foto’s. Foto’s die zijn gemaakt voor de start van de bouw en na het ontstaan van schade. Veelal laat de aannemer ruim voor de start van de bouw een opname maken (expertise rapport). Een daartoe ingeschakeld bureau legt dan, door middel van foto’s en beschrijvingen, de bestaande toestand vast. Ook binnen worden plafonds en tegelwerk gefotografeerd. Dat is geen verplichting voor de aannemer en de gemeente kan dat ook niet afdwingen. Voor verzekeraars worden opnames echter steeds belangrijker en stellen dit meer en meer als voorwaarde bij het afsluiten van de verzekering. Gebruik bij voorkeur géén digitale camera. Discussies over manipulatie van het fotomateriaal zijn dan uitgesloten. Laat u de foto’s merken door de belastingdienst dan zal de rechter ze accepteren als bewijsmateriaal.

1 opmerking:

Tonnie Fokkema zei

en vandaag schitterde een flashlamp in blauw aan de voorkant van voormalig Innersdijk, ja, voormalig, want de verwijzing op de ringweg is al verwijderd. Maar waarom constant dit blauwe flitslicht? Laagvliegend politiepersoneel is het niet, maar wat dan wel? Wellicht kan het Orakel van Beijum zijn almachtige licht hierover laten gaan en tot een wellicht een grootse verklaring komen.......