maandag 9 januari 2012

EEN KEURIGE VANDAAL?

Een klein fietsrondje door de wijk leverde niet veel bijzonders op. (Vanmiddag wel consternatie in Winkelcentrum Beijum, een afvalbak-brand en pinstoring, ook van de pinautomaat; gedoe, maar geen beelden) Het gaat allemaal z'n gangetje, zogezegd. Toch viel me bij de ingang van de Claremaheerd iets op wat ik eerder op nieuwjaarsdag zou hebben verwacht. De dreun in het bord dat naar de Wegwijzer wijst zit er al langer. Zie foto. Wordt het niet tijd voor een bord zonder Innersdijk? Mét het Informatiepunt er op?
Maar dan dat bord dat aangeeft dat er een zebrapad-oversteek is. Zo te zien is de paal niet door een auto plat gelegd. Het moet wel door een vandaal zijn gebeurd die ook weer iets netjes en beschaafds in zich heeft. Want, het is toch keurig hoe de paal en het bord op het voetpad ligt? Auto's kunnen gewoon parkeren, voetgangers worden niet belemmerd tijdens het oversteken, en niemand kan het bord zo maar meenemen. Het gaat te ver om de figuur die dit gedaan heeft een keurige vandaal te noemen. Maar een beetje sociale inslag zit er toch wel in.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Kees van Kooten speelt de eenzame vandaal: http://www.youtube.com/watch?v=TDjvw2Rf-fk

Anoniem zei

Ik las net ook 2 berichten hieronder Bezopen Fries botst in Beijum: 1+1=2?

Alie zei

Ja zou best kunnen, als je een beetje hard die bocht neemt en je bent dronken, vlieg je er wellicht uit, en dan dwars over het verkeersbord heen. Niet ondenkbaar, volg op de foto de weg maar eens met het pijltje van de muis, en hou er rekening mee dat je de bocht niet kunt krijgen, dan zie je waar je terecht komt. Weet niet of de Fries daar terecht is gekomen..