zaterdag 28 januari 2012

DE TRACTOR-BORDJES BIJ ZUID

De werkzaamheden rond het kruispunt bij Beijum-Zuid brachten me weer in herinnering dat ik nog een blogbericht over twee tractor-borden wilde maken die daar opgesteld staan. Al jaren vraag ik me af wat de functie is van deze borden die aan een paal bij het kruispunt hangen. Zie beide foto's.

Jawel ik snap ze wel, je moet met je trekker vanuit de wijk  richting de Hunze tuffen want het is verboden links of rechts de Beneluxweg op te rijden. Begrijpelijke richtingsbord. Alles moet in dit land nu eenmaal afgedekt worden als het op verantwoordelijkheden, aansprakelijkheid en schuld aankomt. In theorie zou het kunnen dat een zwaar beschonken boer uit Noorddijk met zijn trekker door Beijum zwalkt en bij dit kruispunt koers wil zetten richting Julianaplein of Eemshavenweg. Of dat een psychotische boer uit Duitsland met zijn trekker de grens overtrekt, via het oostgroninger land en Noorddijk in Beijum terechtkomt en de Beneluxweg op wil rijden richting Friesland omdat hij denkt dat daar Ost Friesland ligt. Dus het bord heeft een functie. Klaar.

Wat het probleem dan is?
Nee, er is geen probleem. Maar ik snap niet zo goed dat je de wijk wel met een tractor uit mag rijden, maar er niet in. Vanuit Beijum mag je oversteken naar De Hunze. Maar vanuit De Hunze komend moet je als je Beijum binnen rijdt direct rechtsaf richting Kardinge.
 Ik weet niet of lezers het begrijpen. Waarom mag een trekker de wijk niet inrijden, maar er wel uitrijden? Is er eenrichtingsverkeer wat betreft tractoren? Als je de wijk met zo'n ding wel uit mag rijden, dan moet ie er toch eerst in gekomen zijn? Beijumnieuws@online.nl

1 opmerking:

Anoniem zei

Er is geen sprake van een verplichte rijrichting, het is een aanwijzing voor trekkerbestuurdera die ter plaatse (nog) niet goed bekend zijn.

Nadat enkele jaren geleden aan de voet van de Gerrit Krolbrug 'de knip' is gerealiseerd was het niet meer mogelijk vanaf de Boterdiepbrug via de Beijumerweg op de Ulgersmaweg te komen. Er is toen een alternatieve route uitgestippeld via de Hunze en de busbaan bij Kardinge.

Hans