zaterdag 7 januari 2012

PRETCONDOOMS EN HONDENJASJES

Een grijze januari-dag was het vandaag, niet echt een dag om lekker rond te fietsen door de wijk. Eerst maar weer een rondrit door het Grunninger Laand  gemaakt. Nee, geen ramptoerisme, richting Delfzijl rijdend niet geprobeerd om ter hoogte van Ten Boer het dorp Woltersum in te rijden. Kon ook niet, want de politie controleerde wie in en uit ging. Lekker om even in de haven van Delfzijl de zeelucht op te snuiven, iets wat een twintig minuten later in de Eemshaven nog even dunnetjes over werd gedaan. Wat een prachtige provincie eigenlijk, ook op een grijze en natte dag dag als vandaag. Via de Eemshavenweg en een bezoekje aan Oethoezen belande ondergetekende weer in het gekke en prachtige Beijum. Toch maar even op de fiets. Geen foto van gemaakt, maar het water bij het bruggetje aan de Isebrandtsheerd, zie blogbericht van eergisteren, was iets gezakt. Wel weer redelijk wat regen. Verder mag uw blogger graag op zaterdagmiddag boodschappen doen in Winkelcentrum Beijum. Interessante mensen en interessante gesprekken kun je er voeren. Hier vaker getoeterd, maar echt waar: Winkelcentrum Beijum is dé sociale onmtmoetingsplek van Beijum.
Meestal komt ondergetekende genoeg tegen om over te kunnen schrijven of foto's van te maken. Vanmiddag was het een beetje karig, wel viel op dat de rijen voor de kassa's in AH wel erg lang waren.
In de Lidl wilde ik wat kriebelhoest-tabletjes kopen ivm een winter, pardon, herfsthoestje. Nooit zo opgelet, maar wat liggen die gezellig en gebroederlijk tussen de pleisters en pretcondooms. Zie linker foto. Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar ik zou laatstgenoemde produkt niet bij de kassa durven afrekenen. Dat geeft m.i. aan dat je van de 'oude stempel' aan het worden bent, de jeugd zou het eerder trots afrekenen dan besmuikt, stel ik me zo voor. Mooi woord: condoomschroom, vindt u ook niet? Nee, niet zelf bedacht, ooit eens opgepikt van iemand die met hetzelfde probleem kampte.
In de promenade van Winkelcentrum Beijum is het leuk om de etalage van dierenspeciaalzaak Hoogenberg te bekijken. Wat hangt er nou weer? In elk geval een drinkbakje voor milionairspoezen en katten. Zie rechterfoto. Maar wat hangt daar nou weer boven? Een hondenjasje? Maar klopt dat wel? Ik zie maar twee mouwtjes, daar waar vier pootjes door zouden moeten. Wat ik een beetje mis bij Hoogenberg zijn regenjasjes voor honden en katten. Of een klein pluutje waar ze onder kunnen lopen. Wel al op straat gesignaleerd: een hond met voor- en achterverlichting. Moet nog een keer gefotografeerd worden. Mooie tijd, deze wintermaanden. Nou ja, winter?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha, ik hoorde de term kapokkietokkie. Voor mensen die ze bij bosjes aanslepem

Anoniem zei

Het hoeft niet stiekum:
http://www.onlinecondoomsbestellen.nl/moppen.html