vrijdag 27 januari 2012

MIJN VRIEND LIDL

Ik moet de lezer eerlijk bekennen dat ik een fan van de Lidl aan het worden ben. Beter gezegd, de Lidl is een vriend van mij aan het worden en ik van de Lidl. Er bloeit iets moois, zogezegd.  Jawel, doe maar cynisch en lach er maar om, maar een echte vriend is tegenwoordig goud waard. Een vriend wil graag dat je gezond bent. En ook wil hij je geen poot uittrekken, toch? Het is toch geweldig dat de Lidl z'n credo 'de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs' in 2011 weer heeft waar weten te maken? Zoals het een vriend betaamt, hij is altijd eerlijk tegen je: "We zijn weer als beste getest en daar zijn we best wel trots op." Heerlijk. Geen verborgen agenda, recht voor je raap. Waar vindt je dat nog? Klik de foto groter om te kunnen lezen hoe mijn nieuwste vriend tegen me spreekt. Vriend Lidl is niet te beroerd om dankbaarheid te betuigen richting vrienden: "Zonder u was dit niet gelukt. En daar zijn we u enorm dankbaar voor." Kijk, geen spoortje arrogantie of achterbaksheid, gewoon open en bloot zeggen wat je er van vind.

Een vriend weet zich binnen een goede vriendschap soms weg te cijferen. Er voor de ander zijn, heet dat. Ook hier blinkt mijn vriend weer uit: " Onze voornemens voor het nieuwe jaar zijn dan ook geen verrassing." Nee, natuurlijk niet, je weet wat je aan een echte vriend hebt. Wat zijn dan die nieuwe voornemens? Nee, niet de eigen winsten, het gaat bij vriend Lidl niet om geld. Zo egoïstisch is hij niet. Het goede voornemen van mijn allerbeste kameraad? "Alleen het beste voor u"!
Waar vind je zoiets nog? "Bedankt voor uw vertrouwen," zegt mijn vriend er ook nog bij. Alleen jammer dat hij mij niet tutoyeert, dat schept toch wat onnodige afstand. En dat is dan ook het enige waar ik een beetje achterdochtig van word. Echte vrienden kunnen toch gewoon je en jij tegen elkaar zeggen?

1 opmerking:

Kees van der Taal zei

Leuk stukje, maar jammer van al die spelfouten:

waar vindt je dat nog?

... zeggen wat je er van vind