dinsdag 24 januari 2012

GELUKKIG: BIJ DE BUREN OOK GRAFFITI

Direct maar even zeggen, ondergetekende heeft respect voor de buren. De buren zijn De Hunze, Lewenborg en Zuidwolde.
Maar ja, elke burger, en elke Beijumer dus ook, heeft vaak een gevoel dat zegt: bij de buren is het gras veel groener dan bij mij. Roddelen kan het ongenoegen daarover een beetje verdoven, toch fijn om het vermeende superieure van de andere een beetje onderuit te halen. Zitten ze weer te harde muziek te draaien? En, lelijk, lelijk, heb je heb al gehoord? Dat wijf van hiernaast...
Nee, nooit is me iets negatiefs ten gehore gekomen over Beijum vanuit buurtwijk De Hunze. Ja, oordeel maar, Beijum is crimineel en een achterstandswijk, en De Hunze is saai want er valt niks te beleven. Veel te kort door de bocht.
Wat een opluchting, fietsend vanuit 'achterstandswijk' Beijum richting dé en onze Stad zag uw blogger vorige week dit op een muur in De Hunze: Graffiti. Zie foto. Gretig fietste hij verder door de straten van De Hunze, in de hoop ook een hennepplantage te ruiken of een straatroofje te kunnen filmen. Maar nee. Recht toe recht aan. Rust, rust en nog eens rust. Balen? Nee, je mag je buren niets slechts toewensen. Wat een heerlijke rust in deze ruim opgezette wijk.
Het gras is in De Hunze niet groener dan hier in Beijum. Ok, een klein competitie-elementje dan: we hebben in Beijum veel en veel meer groen dan dat onze buren dat hebben. En zoals het klokje in Beijum tikt...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Moet je beter de reakties lezen, dan klagen buren wel over Beijum.
Maar ze schrijven dus en zeggen het niet.

Anoniem zei

Vorige week in de Hunze nog een inbreker verjaagd, een gevalletje huishoudelijk geweld. Dus ook in de Hunze de nodige aktiviteit. Het zijn ook maar gewone mensen.

Anoniem zei

De Hunze ook de nodige activiteiten? Nog niet een procent van Beijum

Anoniem zei

Waar werden de overvallen vorig jaar gepleegd?????