zondag 15 januari 2012

GEEN GRATIS AH-TASJES MEER

Het was vaak wel even gemakkelijk. Een boodschapje doen bij AH, het spul in een plastic puutje doen en meenemen naar huis. Dat kan niet meer, de grootgrutter biedt geen gratis zakjes- is m.i. een beter woord dan tasjes- meer aan i.v.m. milieuvriendelijkheid. De charmante cassiére op de foto attendeerde me op deze verandering: "Maak er maar even een foto van en schrijf er een berichtje over." Dat is bij deze gedaan. Toch nog even, 600 kilo per dag?  Hoeveel zakjes moeten dat wel niet zijn?

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Wellicht is die 600 kilo landelijk

Anoniem zei

dit is volgens mij gewoon een vorm om de winst hoger te maken .
de zakjes zijn gratis en de boodschappentas niet .
het milieu wordt veel te vaak misbruikt om geld te verdienen .

Henriette zei

Tja... je hóeft natuurlijk geen tasje te kopen; er is niemand die je dwingt. Je kan toch zelf een tasje meenemen?

En, om welke reden nu ook hiertoe werd besloten: is het werkelijk zo erg om je verbruik van bv plastic tasjes te verminderen?

Anoniem zei

Vroeger had je die gratis kleine plastic zakjes ook niet, wie dat ooit bedacht heeft. Neem toch gewoon een tas of een kratje mee. Je hoeft dan ook geen tasjes te kopen (snap überhaupt niet dat er mensen zijn die dat doen).

Anoniem zei

Volgens mij worden de zakjes en de tasjes met AH logo in de reacties door elkaar gehaald.
Heeft AH de logo plastictasjes ook afgeschaft?
Het hier staat volgens mij op de houder van de zakjes.

Anoniem zei

Vind het een heel goed idee, en zeker de mensen te laten weten wat het op één dag kan besparen, geweldig toch! Zet mensen weer aan het denken, je eigen boodschappentas meenemen. 600 kilo is me nog al wat....

Anoniem zei

Shoetime verkoopt canvas tassen. Met een rits van boven en een rits opzij. Met leren hengsels. Oersterk, gaat jáááren mee.

(rené)

Alie zei

ik heb in mijn 'handtas' (model container of 'moedertas') 2 van die handige opvouwbare stoffen tasjes. Altijd bij me dus.. past ook aan je sleutels of in je jaszak of in het zijvakje van je auto, waar dan ook. Te koop bij de Blokker voor €1. Hoef je m maar 10 keer mee te nemen zodat het uit kan.. makkie toch? Ik vind het wel goed hoor! Minder plastic kan geen kwaad. Moet je nagaan, die tasjes moeten nog geen gram per stuk wegen. Laat het dan landelijk bij alle AH's zijn, toch, 600 kg aan dat soort tasjes, ik kan me de berg niet voorstellen als ik eerlijk ben..

Anoniem zei

Wat een schatje..