donderdag 12 januari 2012

BROMMERCONTROLE HEERDENPAD

Even leek het er op dat n.a.v. de gistermiddag gehouden vergadering van de raadscommissie veiligheid direct al actie werd ondernomen om het Heerdenpad te bewaken en veiliger te maken. Zie blogbericht van gisteren. Maar dat blijkt toch niet het geval te zijn. Alhoewel, zijdelings weer wel. Het afgelopen uur werd (wordt?) een brommercontrole op hét fietspad van en naar Beijum gehouden. Het gaat dan wel niet om overvallen, maar brommers zorgen ook wel degelijk voor gevoelens van onveiligheid op het Heerdenpad. Je hebt er keurige brommerrijders bij, maar sommigen rijden je met ware doodsverachting voorbij. En er fietsen ook kinderen vanaf een jaar of vijf over het fietspad... De oogst was omstreeks half drie nog niet geweldig, de hoogstgemeten snelheid was 41 km/uur. Jawel, er werden ook snelheden gemeten. (Worden misschien, wellicht staan ze er nog). Maar er waren al een paar brommerrijders tegen de lamp gelopen. Want je moet ook een valhelm dragen, de brommer moet verzekerd zijn, etc. etc. Het Heerdenpad kan in velerlei opzichten een gevoel van onveiligheid oproepen. Door de controle van vanmiddag geeft de politie a.h.w. een visitekaartje af: We zijn er. We staan er. En we handhaven de wet. Voor uw aller veiligheid.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Precies, dit is veel belangrijker dan de veiligheid! Bravo, ga zo door overheid.

Anoniem zei

De politie controleert al langer brommende rijders:-)

Zie tweet van 5 januari van @politie_voetbal
#beijum #onnemaheerd de komende tijd extra aandacht voor scheurende brommers in deze heerd #rijvoorzichtig #denksociaal #frh
5 januari

Anoniem zei

Ik weet dat ze al geruime tijd controleren. Toen ik nog een brommer had deden ze dat al. Dat is zo'n 16 jaar geleden :)

Het valt me gewoon steeds vaker op dat de Politie geen prioriteiten kan stellen. Ik heb liever een hard rijdende brommer door de buurt, dan een overval op mijn vrouw die dagelijks om 23:00 over de Heerdenpad heen moet.

Helaas is het controleren op de ringweg, en fietspaden belangrijker dan het oppakken van het echte tuig.
Ik kan geen andere conclusie trekken.

Anoniem zei

@anoniem het echte tuig is ook opgepakt hoor. De overvaller is opgepakt en veroordeelt. In januari zijn er ook mensen opgepakt.

Anoniem zei

Als de politie de zomerperiode maar niet vergeet om die grasmachine motortjes aan te pakken.