woensdag 18 januari 2012

AFSCHEID VAN INNERSDIJK (14)

Een lezeres mailde vanmiddag dat de politie gebruikt maakte van het uitgestorven verpleeghuis Innersdijk door er een hondentraining te houden. Wat een geweldig idee! Eigenlijk zou je van alles in het pand kunnen organiseren. Paintball bijvoorbeeld. Of een of andere horrorvoorstelling. Een nachtje griezelfilms kijken? Een Bruisend Beijum-binnenparty? Een wedstrijdje 'Wie is de Beijumer mol?' Een rolschaatswedstrijd door de gangen? Er zou ook een concert kunnen worden georganiseerd in de recreatiezaal. Pand49-ers zouden het hele gebouw nog even kunnen beschilderen voordat het tegen de vlakte gaat. M'n diepste wens zou zijn: laat het gebouw staan en maak er een Beijumer Museum van.
Klein Beijum, zo zou je het het beste kunnen noemen. Compleet met kamers waarin weedplantages staan opgesteld, een wijkburgemeester die brult dat hij en zijn handlangers vreselijke goedzakken zijn en tegenstanders troebelwatervissers, ook een kamer waarin  heerdenoverlegjes worden nagespeeld, en een waarin geharnaste bewonersclubleden in gevecht gaan met de eigen wijkgenoten. Een opgezette burgerwacht bewaakt in het gebouw 'Het Heerdenpad,' er rijdt een Lijn6 door de gangen, de Opruimbrigade staat als wassenbeeld in de centrale hal zwerfvuil op te ruimen, op de bovenste verdieping wordt NLA-tje gespeeld, de beheerder van de bieb marcheert er rond en roept dat hij gelijk heeft en dat andersdenkenden niet wijs zijn, er rijdt een tram rond, wijkayatholla's houden preken en vertellen zonder overleg wat goed is voor de wijk, en een opgezette wijkblogger loopt op klompen te filmen. Buiten figureren wassenbeelden als junky's die een inbraakpoging doen, en in elke kamer en op elke afdeling staat een Theo- Overal- Smit orde te houden. En dat alles gesponsord door Shoetime Nederland. Maar goed, voordat m'n fantasie op hol slaat, dit mailde de lezeres bij de opgestuurde foto: 'De afdeling hondenbrigade van de poltie Groningen nam vanmiddag een kijkje in het gebouw van Innersdijk. Ze zullen tijdens de sloopperiode elke dag aanwezig zijn om ongenode gasten van het terrein te weren, en tevens zullen ze het gebouw en terrein gebruiken als trainingslocatie. Dat het effectief werkt is al gebleken bij een andere slooploactie in de stad. Afgelopen week waren daar zes (Roemeense) koperdieven actief, een van de honden van de hondenbrigade heeft een van hen flink gebeten. Kom dus niet op het terrein van Innersdijk, dat geldt ook voor spelende kinderen een hond die aan het trainen is ziet geen verschil tussen een pakwerker of een kind of volwassen die daar ook (toevallig)aanwezig is!'
Update,19.21 uur; een lezer mailde met de vraag of Kees Huizenga wellicht suppoost in het 'Beijumer Museum' zou willen worden. En of André  Hoogenberg en Gerrie de Boer zijn collega's zouden willen worden. Dat is geen gek idee.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hahahahahahahahahahaha

Anoniem zei

P laden en lossen!

Als onze auto er stond .... ze zijn niet bepaald aan het laden en of lossen.

Alie zei

hahah klein Beijum... leuk! Overigens vind ik het wel een heel leuk idee om nog een pre-sloop-stunt te doen. Graffiti lui hun gang laten gaan binnen of idd rolschaatsen door de gangen (eenrichting ;-)) nog even een fijne overdekte rommelmarkt er tegenaan gooien of paintball idd. Maargoed, dat zal wel niet mogen waarschijnlijk... jammer. Het idee is leuk!