donderdag 19 januari 2012

NIET POEPEN IN DE HOLMSTERHEERD!

We blijven nog even in hondenland. Of misschien moet ik wel zeggen: hondenbezittersland...
De Holmsterheerders lijken zich steeds meer te ontpoppen als daadkrachtige en zelfbepalende heerdbewoners. De afgelopen zomer is deze zuidelijke heerd in Beijum al eens 'behangen' met zelfgemaakte verkeersborden. Door kinderen beschilderde snelheidsborden waarop werd aangegeven dat er niet harder dan 15 of 20 km/uur mag worden gereden. Maar behalve tegen snelheidsovertreders nemen de Holmstertjes nu ook maatregelen tegen poepende honden in de heerd. Rechts ziet u een zelfgemaakt 'bord' met de aan de eigenaren van honden gerichte  tekst: 'Wij hebben geen hekel aan je hond maar wel aan zijn stront.' Op de linker foto wordt de wens om een poepvrije straat te houden subtieler verwoordt: '' Hier liever niet poepen. Bedankt!!
Toevalligerwijs is hondenpoep vandaag ook een landelijk nieuwsitem. Op http://www.nos.nl/ staat dat hondenpoep een 'ingewikkeld probleem' is. Er is zelfs een symposium aan gewijdt:
Poep op de stoep blijft een grote ergernis. In meer dan 50 procent van de gemeenten klagen burgers regelmatig over de overlast. Dat blijkt uit een onderzoek dat vandaag wordt gepresenteerd op het eerste Nationaal Symposium Hondenbeleid in Nieuwegein.

Volgens Mark de Haas, organisator van het symposium, is hondendoep een ingewikkeld probleem. "Het is een lastige materie waar drie partijen bij betrokken zijn. Dat zijn de gemeenten die het hondenbeleid voeren, dat zijn hondenbezitters die zich tegen het beleid verzetten en je hebt de mensen die in de hondenpoep gaan staan. En die kijken allemaal heel erg verschillend naar de materie."

Geen opmerkingen: