woensdag 18 januari 2012

VOORLEESONTBIJT OP DE BEIJUMKORF

JACQUES d'ANCONA EN ARNO VAN DER HEYDEN LEZEN VOOR
Op verschillende plekken in de stad hebben prominente stadjers vanochtend kinderen voorgelezen in het kader van het Nationale Voorleesontbijt. Basisschool de Beijumkorf, afdeling Jaltadaheerd, spande de absolute kroon, hier kwamen maar liefst twee beroemde stadjers opdraven om hun voorleeskunsten aan de kinderen van de onderbouw ten gehore te brengen. Op de linker foto ziet u Jacques d'Ancona voorlezen uit een boek van A.M.G. Schmidt: Wiplala. Een klein mannetje is het. Geen kabouter maar een wiplala. En zo heet hij ook. Wiplala kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer terug getinkeld krijgt. Als hij de familie Blom net zo klein maakt als hijzelf is, is dat het begin van een spannend avontuur. Zullen ze ooit weer 'normaal' worden? 
Welk boek Arno van der Heyden in het naast gelegen lokaal voorlas is me even ontgaan. Zo gauw ik dat weet wordt dat hier alsnog vermeldt.


In de loop van de dag verschijnt hieronder een videoverslag van de verrichtingen van beide heren. Het mag vast gezegd: het was een groot succes. d'Ancona en van der Heyden wisten de kinderen van de Beijumkorf te boeien en bij het verhaal te houden. Laatstgenoemde kreeg zelfs van de kinderen een voorleesdiploma als bewijs dat hij is geslaagd voor deze activiteit. En Jacques d'Ancona? Een kind vroeg hem na het voorlezen hoeveel brillen hij wel niet heeft. En, wordt hij zelf wel eens voorgelezen? Wat niet is kan nog komen. Maar volgens d'Ancona ligt er zeker iets moois voor hem in het verschiet als hij oud en krakkemikkerig is geworden. Zou de directrice van de Beijumkorf, Marga Hesseling, dan misschien met een mooi boek in de hand de bejaarde 'd Ancona een paar fijne voorleesmomenten willen verzorgen? Kijk en luister naar de video die in de loop van de dag hieronder wordt geplaatst.
Update 13.57 uur: Op de een of andere manier laat de video zich (nog) niet door Blogger opladen. Er wordt aan gewerkt.
Update 14.13 uur, toch nog gelukt. Lezer stuurde foto met stukje van een training met politiehonden in Innersdijk. Vanavond online.
Update 22/1, 12.46: Arno vd Heijden mailde: Dank voor je verslag. Leuk gedaan. Ik las overigens het boek 'Happende Haaien' voor en daarvoor ook het prentenboek van 2012: 'Baby Uil is haar mama kwijt'.
Geen opmerkingen: