vrijdag 13 januari 2012

PARANORMALE BEURS LOTUSHEERD

Het liep gisteravond niet storm tijdens de paranormale beurs van de Lotusheerd in buurtcentrum het Heerdenhoes. "Dat heb je soms zo", aldus een der organisatoren, "vorig jaar was het druk en nu niet zo, dat kan gebeuren. Veel mensen willen waarschijnlijk ook graag naar de zoektocht naar een mol op tv kijken." Er werd ook een beetje gebaald: "Allerlei medium hebben hun komst op het laatste moment afgeblazen." Wat is dat eigenlijk, paranormaal?
Paranormaal of paranormaliteit betekent bovennatuurlijk, omdat het niet wetenschappelijk verklaard kan worden, of bovenzintuiglijk, omdat het niet met de normale zintuigen waargenomen zou kunnen worden (het voorvoegsel para betekent 'naast' of 'voorbij'). Wetenschappers staan in het algemeen sceptisch tegenover dergelijke beweringen. Voorbeelden van paranormale fenomenen zijn telepathie, ufo's en spoken.

De parapsychologie is een controversiële wetenschappelijke discipline die onderzoekt of de menselijke geest in staat is tot het paranormale. Dergelijk onderzoek vindt bijvoorbeeld plaats op het Paranormaal Instituut (P.I.) te Utrecht. Een wetenschapper die onderzoek doet naar het paranormale is Rupert Sheldrake.
Iemand die regelmatig gebruikmaakt van paranormale waarneming wordt in het westen een medium of paragnost genoemd. Omdat het bestaan van paranormale waarneming nooit bewezen is, is het niet mogelijk de betrouwbaarheid van een medium of paragnost objectief vast te stellen. Mensen die zich tot mediums of paragnosten wenden voor advies doen dit doorgaans in goed vertrouwen, vaak als aanvulling op- of als alternatief voor medisch advies. Er bestaat enige controverse aangaande paranormale dienstverlening, omdat hier - anders dan in medische disciplines - geen wettelijke richtlijnen van toepassing zijn, terwijl vanuit de paranormale waarneming soms wel een medische indicatie wordt geclaimd.
Wiki/Paranormaal
Er waren in elk geval drie mediums uit Beijum vertegenwoordigd op de beurs. Voorzitter Saskia Smid van de Lotusheerd, Petra Kalsbeek, op de rechter foto rechts achter de tafel, en nog iemand die ik niet kende. Ze woont en houdt praktijk aan de Barmaheerd, en ze heet Wilma Bronne Stadwijk. Soms moet je jezelf even als 'proefkonijn' aanbieden, wat zegt Wilma Stadwijk o.a. over ondergetekende? Mmmm, teveel gedachten in het hoofd en het is zinvol om af te dalen naar het hart? Verder, een groot licht om me heen? Zie, dat snijdt hout. Kijk en luister eventueel even mee naar de video. http://awhina.nl/

Geen opmerkingen: