zaterdag 14 januari 2012

EEN LEKKER VOORJAARSPILSJE

Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar ik beleefde deze 14e januari van dit jaar als een voorjaarsdag. Vogels kwetterden in de lucht, ik zag beginnend groen aan takken van bomen en de temperatuur, tja die was en is dusdanig hoog voor de tijd van het jaar dat als je niet anders wist je zou denken dat het maart zou zijn. Tja, de natuur roert zich. Eventueel plaats ik vanavond nog een oud verhaaltje/blogbericht over winters zoals we die over een jaar of dertig zullen meemaken: warm en zonnig.
Vanmiddag trof ik deze jongeman met twee kratten bier in de hand voor Winkelcentrum Beijum. Hij was in gesprek met een jongedame en hij wilde liever niet van voren gefotografeerd worden: "Mag alleen als je een balkje voor de ogen doet." Dat lijkt me teveel werk, en daarom even zo. Het is voorjaar, en daar hoort een lekker koel pilsje bij. Dit blogbericht is om kwart voor vijf geschreven. Het was nog licht buiten want de dagen worden weer langer. Toch ook ergens weer jammer, wat had het me leuk geleken om een echte horrorwinter op Beijumnieuws te verslaan.

3 opmerkingen:

Marcel zei

Het gaat vanacht vriezen hoor.

michel zei

Volgens het weerbericht was de temperatuur vandaag iets onder de normale waarde voor deze tijd van het jaar. Maar als je zo wanhopig als jij op een strenge winter hoopt voelt dat dus zelfs al warm aan.

Anoniem zei

Ik zie het al voor mij Johan op de fiets door Beijum en omstreken om een video te maken als deze reportage van 1979 en dan op zijn blog een verslag te schrijven zoals deze in het N v/h N van 14 februari 1979

Op de video zijn ze niet ver van Beijum geweest voor de reportage.

Amanda