donderdag 19 januari 2012

"ONZE KAT IS DOODGEBETEN"

Lezeres Sandy stuurde vanochtend deze mail:
Bizar toen ik net op uw prachtige site keek en het stukje las over honden opvoeden.

Gistermorgen (18-01-2012) is onze kat doodgebeten door 2 dalmatiërs...... Een toevallige passant die haar hond aangelijnd aan het uitlaten was heeft het zien gebeuren en dat was absoluut een heel onprettige gebeurtenis. Deze mevrouw schreeuwde hard dat de honden los moesten laten en ze was behoorlijk in paniek. Op een gegeven moment zag ze een man en een vrouw in de verte lopen, tegen die mensen riep ze dat 2 honden een kat aan het doodbijten waren, deze mensen riepen de honden en gingen er vervolgens doodleuk vandoor!!!!! De mevrouw die het heeft zien gebeuren heeft de dierenambulance gebeld en die hebben alles zeer correct afgehandeld. Op het moment dat onze kat is doodgebeten waren wij niet thuis. Voordat we gingen eten vonden we het zo raar dat onze kat nog niet miauwend voor de deur stond dus na het eten zijn mijn man en zoon met zaklantaarns op zoek gegaan naar onze kat, omdat hij al 19 jaar was hadden wij het vermoeden dat hij een natuurlijke dood gestorven was en dat we hem ergens bij ons huis zouden vinden, dus niet.
Mijn man heeft toen de dierenambulance gebeld en die vertelden dat ze inderdaad die morgen een kat hadden opgehaald aan de Rensumaheerd. Mijn man en ik zijn direct naar het pand van de dierenambulance gereden en daar aangekomen zagen we tot onze grote schrik dat dat inderdaad onze kat was............GROOT verdriet! Hij had zo'n mooi leven en mooie leeftijd, zelfs de medewerkers van de diernambulance waren verbaasd dat hij al 19 jaar was omdat hij er nog zo goed uitzag, en dan moet hij op deze manier aan zijn einde komen, triest!!!

Waar het mij om gaat is dat ik VRESELIJK boos ben op de eigenaren van de 2 dalmatiërs, zo laf om gewoon weg te lopen en het feit dat ze hun honden niet aangelijnd hadden, wat zou ik graag in contact komen of te weten komen wie deze mensen zijn, het kan toch niet zo zijn dat jij als hondenbezitter niks geeft om het feit dat je 2 honden een kat doodbijten.............!! Misschien dat we via uw site de eigenaren kunnen achterhalen. Het is dus gebeurd in de Rensumaheerd op 18-01-2012 tussen 10 en half 11 's morgens.
Met vriendelijke groet,
Sandy van der Woude

Ps. Als bijlage heb ik een foto gedaan, hoop niet dat je de foto te luguber vindt maar zo kwamen wij er dus achter dat het onze lieve kat was. De medewerkers van de dierenambulance hadden hem op deze manier opgebaard met zijn hoofd op een lekker zacht kussentje en 2 kaarsjes..............
Hulde voor de Dierenambulance en de vrouw die het zag gebeuren en de dierenambulance heeft gebeld!

Informatie? Beijumnieuws@online.nl

16 opmerkingen:

Anoniem zei

wat erg..en ik vind het zo wie zo dat honden in de wijk aan de lijn moeten. er loopt veel te vaak een hond los. er zijn speciale uitrengebden en als je je hond niet onder controle hebt mag ie zo wie zo nooit los. ik ben ook bijna een keer gebeten door een loslopende hond.die beesten kunnen er niks aan doen, het zijn de eigenaren die geen verstand hebben

Anoniem zei

wat erg..en ik vind het zo wie zo dat honden in de wijk aan de lijn moeten. er loopt veel te vaak een hond los. er zijn speciale uitrengebden en als je je hond niet onder controle hebt mag ie zo wie zo nooit los. ik ben ook bijna een keer gebeten door een loslopende hond.die beesten kunnen er niks aan doen, het zijn de eigenaren die geen verstand hebben

Anoniem zei

Sterkte, Sandy!

Heel bitter dat jullie kat zo'n lang leven zo heeft moeten afsluiten. En onverteerbaar dat anderen daar zo nonchalant mee zijn.

Hans

Sandy zei

Beste Hans,

Bedankt,het doet mij en mijn gezin goed dat er tóch mensen zijn die wél begaan zijn met het leed wat onze kat heeft meegemaakt. En het is hartverscheurend om te zien dat onze zoon vreselijk verdrietig is om het verlies van zijn grote vriend.....
Dat onze kat (Tijger) zijn lange leven zó heeft moeten afsluiten vinden we inderdaad HEEL bitter! We hopen zó dat de eigenaren op de één of andere manier dit lezen en toch nog berouw tonen....

Alie zei

Beste Sandy, wat vreselijk om mee te maken zo! Sterkte met alles!
Alie

Anoniem zei

Héééél veel sterkte. Heb ooit een poes gehad die na 14 jaar doodging. Waser kapot van. Sterkte!

Anoniem zei

Tuurlijk zijn er heel veel mensen die die vreselijk vinden. Heel veel sterkte voor jou en je gezin met het verlies van jullie poes.

Hopelijk kun je de baasjes van de honden opsporen en misschien is aangifte doen een optie? Tegenwoordig wordt er gelukkig steeds beter voor dierenrechten opgekomen.
Sterkte,
Corrien

Sandy zei

Bedankt allemaal voor de lieve reacties! De mevrouw die alles heeft gezien heeft contact gehad met de politie en ikzelf heb vanmorgen met de politie gebeld. De agente heeft er een melding van gemaakt en was zelf ook zeer verontwaardigd en boos dat het op deze manier is gegaan,dus idd nog steeds hopen dat we de baasjes vinden zodat er iets mee gedaan kan worden!

Marcel zei

Getsie, bah. Veel sterkte!!!

Ingrid Morrison zei

Hallo Sandy

Tranen schoten in mijn ogen toen ik je verhaal las.
Ik heb zelf wel een hond, maar die is gelukkig gek op katten, gefacineerd door het feit dat ze gewoon los buiten kunnen lopen.
Wat een verschrikkelijk einde voor je bejaarde vriend.
Ik wil jullie sterkte wensen in je verlies en hoop dat jullie herinneringen de pijn verzachten.

Huldeinderdaad aan de dierennambulance om je lieve vriend zo mooi te presenteren op dit moeilijk moment, zo heb je toch nog een "mooi" beeld van zijn laaste moment.

Ik snap de eigenaren van de dalmatiers niet dat ze hun verantwwoordelijkheid niet nemen. Dan moet je je honden niet los laten lopen, is mijn mening.

Sterkte met alles!

Anoniem zei

tja,erg naar allemaal.
ZEGT GENOEG OVER DE BEZITTERS VAN DE TWEE DESBETREFFENDE HONDEN IN DEZE KWESTIE.
Terwijl er gelukkig toch ook genoeg honden aangelijnd uitgelaten worden,dat zijn in mijn ogen,de echte dierenvrienden.

Karin.P. zei

Geschokt was ik toen ik het bericht las en wil je heel veel serkte wensen met het verlies van Tijger.
Ook de dame die het gezien heeft sterkte, je kan alleen maar machteloos toekijken en blijf dan ontzet achter met het beestje.
Er moeten mensen zijn die weten wie de eigenaar(es) zijn van die honden notabene 2 dalmatiers hoop dat ze opgespoord worden.
Ben erg benieuwd of dat lukt laat je Beijumnieuws het weten?
Heel veel sterke!

Anoniem zei

o wat erg dit,bah tranen lopen over mijn wangen,ik heb zelf 3 katten en een hond die altijd aangelijnd is,gelukkig is ze gek op katten,maar als ze los loopt vertrouw ik haar niet dus daarom altijd aangelijnd,en zeker niet los,ook niet waar het wel mag,want die zou ik niet op mijn geweten willen hebben,ook moeten we die mensen toch zien lopen in de wijk,maar wat moeten we dan doen,aanspreken ik denk niet dat dat helpt,maar als ik ze zie loopt ik achter ze aan om te kijken waar die mensen hun huis binnenlopen.en zal het hier melden,heel veel sterkte.

Kees Huizenga zei

Beste Sandy en andere meelevenden,

Ik ben altijd een voorstander geweest van vrijwillige heerdwachten. Eigenaren van honden lopen per definitie vaak met hun hond(en) buiten. In de nabije omgeving.

Als deze gedurige en regelmatige wandelaars nu eens met elkaar gaan samenwerken op heerd- of buurtniveau. Om de ogen en oren van de straat of straten te zijn (misschien is dat reeds het geval). Dan kan de veiligheid in de buurt erop vooruitgaan. Toch? Zeker in preventief opzicht.

Heel concreet: kunnen de buitenlopers met honden niet de veiligheidswachters van de buurt worden? In goede samenwerking met de wijkagenten. Oudere kinderen of jeugdigen kunnen ook meedoen. Op deze manier kunnen tevens heerdcomités opgestart of geactiveerd worden.

Wat vinden jullie van dit wijkopbouwidee?

P.S.: Personen die vaak hardlopen of graag wandelen, kunnen uiteraard ook van de partij zijn.

Sandy zei

Beste allemaal,

Ik ga jullie zeker op de hoogte houden. Een lezeres van deze site (woont tegenover ons) is een dag eerder bijna aangevallen door de 2 dalmatiërs en er was ook een bullterriër bij(die was er ook bij toen onze kat werd doodgebeten maar heeft zelf niets gedaan),na het lezen van het bericht over onze kat heeft ze me direct ge-smst en we kijken nu dus regelmatig in de ongeving van de Scheltemaheerd want daar werd zij bijna aangevallen. We houden nog steeds de hoop dat we ze vinden!

Karin.P. zei

Mischien her en der flyeren? wie ken de eigenaaren van 2 Dalmatiers evt. in combinatie met een bullterrier?
Bel dan aub ...
Mischien nr politie?
Er moeten toch mensen zijn die hierop aan slaan?