maandag 30 januari 2012

EEN BOERKA IN BEIJUM, KAN DAT?

Ondergetekende zag een keer twee boerka-dames door Beijum paraderen. Nog niet zo lang geleden liepen ze langs de Emingaheerd. Hij vroeg of hij een foto mocht maken, tegelijkertijd denkend: Waarom vraag ik dit? Die meiden zijn toch niet herkenbaar, dus leef je uit. Maar het spul siste er over: "Weg jij." Hij hoorde vrouwenstemmen, anders hadden het net zo goed kerels kunnen zijn,- weet jij veel wie er achter die spookmaskers verstopt zitten?
M'n onderbuik begon in stilte te toeteren:' Hé, halve garen, wat zijn jullie van plan? We hebben geen banken in Beijum, dus doe die boevenmaskers maar even rap af.' Aan de andere kant, er lopen zoveel gestoorden door Beijum heen, waarom zou dit er niet bij kunnen? Ondergetekende heeft de afgelopen 25 jaar beroepshalve tientallen extremistische psychoten aan zich voorbij zien komen. Tientallen zieke geesten die zich God waanden, Napoleon of nazaten van Adolf. Het klinkt hard, psychoten, maar het is wat mij betreft zonder waardeoordeel. Zo ook de woorden 'gestoorde' en 'psychopaat'. Je zult er maar last van hebben. Of een kind hebben die er aan lijdt. Meededogen is hier op z'n plaats.

Laat me toch maar even de knuppel in het hoenderhok gooien: dames in boerka's sporen niet. Net als dat gemaskerde hooligans en anderhalve paardenkoppen aan lokale bewonersclubleden in Beijum niet sporen.(volgens mij zijn dat er zowaar beduidend meer dan alle landelijke Boerka-dragers bij elkaar). Niet sporen? Wat betekent dat dan? Niets meer en niets minder dan dat het buiten de eigen norm(en) valt.
Maar wat maakt dat uit? Bij ondergetekende valt driekwart van de groeperingen in Nederland buiten de eigen norm. Van paranoïde PVV-aanhangers tot vernielzuchtige voetbalsupporters, van Jehova-getuigen tot Pinkstergemeente-aanhangers, en van een miljoen antidepressivum gebruikers tot tienduizenden verontruste CDA-ers of van een paar duizend Satanisten. Niet normaal. Maar ja, wat is wel normaal? Schreeuwlelijke politici die aan symptoompolitiek wensen te doen? Een paar mallotige boerka-dragers willen aanpakken die als halve garen door het straatbeeld van Nederland sjokken?
Waar een mens zich al niet druk om kan maken. Er lopen duizenden zwervers door de straten van Nederland, duizenden vrouw-onderdrukkende hoerenlopers idem dito, duizenden junkies en een half miljoen alcoholisten. En ga zo maar even door. En dan maken sommigen zich druk om een honderdtal dames met een Vrijbuiter-tent van Allah over de kop die verdwaast door de straten van dit land schuivelen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Waar is KeesK?

Anoniem zei

Dat is geen boerka maar een nikab die dames op de foto dragen.

Amanda