woensdag 25 januari 2012

OM MIDDERNACHT WEER NAAR BEIJUM

Na gedane arbeid fietste uw blogger vanavond tegen half twaalf vanuit het zuiden van de stad weer richting Beijum. Wat lag de binnenstad van Groningen er verlaten bij, Vismarkt, Grote Markt, op een paar stappers en een enkele taxi na zag ondergetekende niks dan gebouwen en straatstenen. Via de Korreweg belandde hij uiteindelijk bij dé fietspoort richting gekste, groenste en gezelligste wijk van de stad. Maar wat is dat nou? De brug afgesloten om kwart voor twaalf 's avonds? Zie foto links.Onderhoud of andere werkzaamheden? Dan maar de fietsbrug op. Nooit geweten dat er 's avonds laat nog vrachtschepen door het Van Starkenborghkanaal varen. Foto rechts. In het brugwachtershuisje brandde geen licht maar er zal toch iemand aan het bedieningspaneel van de Korrewegbrug moeten zitten. Fietsend vanaf de brug naar Beijum, over het Heerdenpad natuurlijk, bekeek ondergetekende links en rechts wat voor een overvaller nou een geschikte plek zou kunnen zijn om toe te slaan. Nee, niet omdat hij neigingen die kant op voelde, maar meer om de boel eens vanuit het perspectief van zo iemand te bekijken. Ok, als je beneveld en stoned bent zul je niet teveel nadenken over waar je je misdrijf wil begaan, maar een berekende struikrover zal toch z'n plekje secuur uitzoeken. Direct voorbij de Wessel is een optie. Het lange gedeelte rechts van de Hunze, vanuit de stad bekeken dus, is ook een grote braakliggende overvalgebied. Vlak voorbij de Hunze links, voor de Beneluxweg, is ook een plek om redelijk ongestoord vervelend te kunnen doen. Vervelende gedachten, maar goed die komen tijdens een middernachtelijk uur op een verlaten fietspad gemakkelijk op.
Wat op het Heerdenpad ook een beetje zorgelijk was op dit tijdstip was de opkomende gladheid en mist. Er zal op dit ogenblik vast geen lezer(es) meer op Beijumnieuws neuzen die morgenvroeg om half acht, acht uur de deur uitgaat. Maar toch even, doe voorzichtig. Het kan glad en mistig zijn.

1 opmerking:

Anoniem zei

Gerrit Krol brugwachter zit in de wesp bij Oostersluis-complex(overgang van Starckenborg/Eemskanaal), waar de bediening op afstand met hulp van camera's plaatsvind.
Kwestie van economie & veiligheid.
Gerrit