maandag 23 januari 2012

EEN VREEMD BORD

Een paar dagen geleden ontwaarde ondergetekende dit bord ergens in het noordoostelijk gedeelte van de wijk. Ik meen ergens tussen de Wilkema- en Jensemaheerd in. Ik stond er zogezegd even met verstand naar te kijken. Wat opviel was dat er totaal geen zwerfvuil in de buurt van het bord lag. Zou dit een consequentie van de macht van het vetgedrukte woord zijn? Verboden afval te storten. Als je er langer bij stil staat wordt het toch wel een heel vreemd bord. Want, heb je binnen Beijum ook gedeeltes waar je wél afval mag storten? Het is toch niet te vatten.
 Zou dit dé oplossing voor vervuilingsproblemen in Beijum zijn? Gewoon op elke tien vierkante meter zo'n bord met een dwingende vetgedrukte tekst neerpoten? Het lijkt me toch een experiment waard. Om te beginnen in het Groene Hart van de wijk. Je hoeft er maar te wandelen of te fietsen of je wordt er aan herinnerd: Verboden afval te storten. Stel dat het werkt? Waarom dan ook niet een bord aan weerskanten van het Heerdenpad geplaatst met de tekst erop: Verboden roofovervallen te plegen? Dat eventueel 's avonds en 's nachts met rode neonletters geschreven, zodat het goed zichtbaar is. Om de vijftig meter licht de tekst op. Het zou maar eens werken....
Het is erg schoon en proper rondom het verbodsbord dat u op de foto ziet. Nergens in de wijk mag afval gestort worden. Maar op deze hele speciale plek mag het extra niet.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een beeldvervuiling...

;-)