zondag 10 september 2017

"ALS U JEZUS GAAT AANVAARDEN ZAL UW LEVEN VERANDEREN"


"Wij brengen u Jezus. Laat hem in uw leven toe, aanvaard hem en ga open staan voor zijn liefde."

De evangelisten die vanmiddag op Winkelplein Beijum staan te folderen en te bekeren zullen er geen weet van hebben dat onlangs vlakbij boodschappen uit fietstassen zijn gestolen en een pizzeria is overvallen.

Tegen half drie vanmiddag kreeg de Beijumblogger een folder in de hand gedrukt door de jonge dame die we rechts in beeld zien. "Als u volgens het woord van Jezus gaat leven en er niks tussen u en hem komt te staan zal uw leven veranderen."

De dame en heer die we links in beeld zien kwamen er bij staan. Hij: "Wij houden van u." Ondergetekende vroeg of ze voor een iets verderop gestalde en meegenomen bord wilden poseren. "Nee, doet dat maar niet, dan kunnen mensen zich veroordeeld voelen."
Op het bord stond en staat: De Hemel is echt. De Hel is echt. Wat is Jouw bestemming? Waar zal je eeuwigheid doorbrengen? Hemel of Hel?

In de folder staat o.a. Onze Heere Jezus Christus maakt ons totaal vrij. Hij heeft aan het kruis onze schuld verzoend. Wie in Hem gelooft, die komt niet meer in het gericht en eeuwige verdoemenis, doch hij ontvangt een nieuw leven. Wij worden wederom geboren. Als verloste mensen, als kinderen van God, wacht ons het eeuwige leven in hemelse heerlijkheid.

De blogger moest beloven om geen negatief stuk te schrijven.

Dat zal hij niet doen, beter deze mensen dan dieven, vandalen en overvallers op het plein.

Maar toch even een stukje eigen mening. Een God doet niet aan beloningssystemen, doet niet aan chantage van hel of hemel. Hij zal onvoorwaardelijk van al zijn kinderen (mensen) houden en Hij doet ook niet mee aan het bouwen van nog meer muurtjes en verdeling tussen mensen. Hij zaait pure en onvoorwaardelijke liefde. En geen angst.
Amen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat de blogger niet gelovig is lijkt me duidelijk. Maar dan schrijven dat god alle goeds voor heeft met de wereld/mens is natuurlijk een gotspe.

Zolang godsdienstvrijheid in de (grond-)wet staat is het mensdom overgeleverd aan de grillen van degenen die claimen de waarheid in pacht te hebben over recht/onrecht vanuit de ogen van een onzienbare.

Wanneer houdt die terreur nou eens op?

Kees K.

DDD zei

Gewoon doorlopen en geen aandacht geven. Zonde van je tijd. Geloof is meer iets voor de simpele zieltjes onder ons. Moeten ze helemaal zelf weten, maar zolang er geen enkel bewijs is geloof ik niet in dit sprookje. Geloof is alleen maar ontstaan dankzij onwetendheid en voor macht. De RK kerk is misschien wel de ergste ooit.

Anoniem zei

Beste DDD . Er is genoeg bewijs dat God bestaat alleen het journaal en andere media zwijgen dit stil.Ook de wonderen die gedaan zijn of nog steeds plaatsvinden worden niet vermeld. Want stel je voor dat zelfs ongelovige mensen gelovig worden dan hebben ze een groot probleem. Dan vallen bij heel veel mensen de schellen van hun ogen.
God zegene jullie.

Anoniem zei

Beste Anonniem 12-9/13:17

En dat is nou precies de terreur die ik bedoel. Dreigen met een slechte afloop. En dan maar huiveren en twijfelen of jezelf bij de 'goeden' behoort. Zie je nou niet dat je zelf oordeelt over jezelf?

Kees K.

Anoniem zei

Beste Kees,
Welk terreur en slechte afloop? En nee niet huiveren en twijfelen of ik bij de goeden hoor. Want daar gaat het niet over. Ik oordeel mezelf??? Yeah right hahaha. Keep on dreaming there is just death and nothing after.