maandag 25 september 2017

MAANDAGOCHTEND (325)Het moet een drukbezet iemand zijn. Iemand die overdag werkt. Bellen na 18.00 uur.
man biedt zich aan voor Div. huishoud klusjes tegen kleine vergoeding alles bespreek baar.

Bovenstaande advertentie hangt op het advertentiebord bij AH-Beijum. Oftewel, man te huur.

Ligt het aan de schaduwkant van deze Beijumblogger (die iedereen met een beetje zelfinzicht en kritisch vermogen in zichzelf herkent)? Speelt zijn Knoalster en Veenkolonialer achterdocht hier op?

Alles is bespreekbaar.

Hoe moet je je dat voorstellen?  Wat is de kern van de advertentie?
'Mevrouw, zal ik eerst de keukenkastjes schoonmaken en pas daarna de hal gaan stofzuigen?' Of zal de aanbieder bedoelen: 'Misschien kunnen we afspreken dat ik eerst de badkamer schoonmaak en daarna de vaatwasser in- en uitpak? Zal ik daarna het bijna uit elkaar vallend konijnenhok van uw zoontje ook nog even met een paar beste spijkers verstevigen?'

Zou dat bedoeld worden? Of toch meer: 'Mevrouw zal ik de slaapkamer op orde maken, het beddengoed verschonen zodat we daarna samen lekker en gezellig onder de lakens pauze kunnen nemen?"

De blogger kan er bij laatstgenoemde reden echt helemaal naast zitten. Misschien wil iemand oprecht kleine huishoudelijke klusjes doen voor een kleine vergoeding.' Maar als álles bespreekbaar is....


Wat anders, op deze maandagochtend worden de spullen die afgelopen week in de Wegwijzer voor Sint Maarten zijn verzameld opgehaald door een verhuisbedrijf. Via via moet het allemaal op de plaats van bestemming aankomen.

Zie foto links, tientallen gevulde vuilniszakken, en rechts. Er is aan van alles tekort op Sint maarten, bijvoorbeeld aan maandverband, aan rum en sieraden (zie reactie, volgens lezeres moet het riem en sieraden zijn).

Het is lastig om een vleugje humor in te brengen als het om de verschrikkelijke gevolgen van orkanen en verwoestingen gaat. Ernstigw en kritische noten kraken kan bij de organisatie  die zich voor de getroffenen inzet ook lastig te verteren zijn, of zoals een Beijumse afgelopen zaterdag zei: "Spullen inleveren voor Sint Maarten vind ik prima, dat zal wel bij de mensen in nood terechtkomen. Geld zou ik niet overmaken, er blijft tussendoor teveel aan de strijkstok van allerhande medewerkers en organisaties kleven." Daar spreekt argwaan tegen charitatieve hulp uit. Al of niet terecht.

Humor mag helemaal niet, en kan klaarblijkelijk woede opwekken. Ze vervolgde: "Een kennis van mij kreeg iemand aan de deur die vroeg of er een bijdrage voor Sint Maarten gegeven kon worden. De kennis/bewoner antwoordde: "Kun je dan eerst even een Sint Maarten-liedje gaan zingen?" Boosheid was het gevolg.

In goed overleg en voor een prikkie klusjes doen bij iemand thuis, waarbij álles bespreekbaar is. Sint Maarten.

De nieuwe week is weer begonnen. Het belooft een stralende eerste helft van de week te worden met veel zon.
Aanstaande zaterdag is Bruisend Beijum, er wordt weer een braderie gehouden en er is de aftrap van wijkfeest Beijum40. Zie nog eens deze aankondiging

Een prettige wek toegewenst. En hou vooral álles bespreekbaar.

1 opmerking:

Truus zei

Volgens mij staat er riem en sieraden.