zaterdag 16 september 2017

"WE WILLEN DREMPELS TEGEN RACERS IN DE WIBENAHEERD"

Archieffoto....Wibenaheerd-Racebaan...

"Ik heb een vraag. Ik heb het er met een paar buren over gehad, we hebben zoveel last van auto's, brommers en scooters die veel te hard door de Wibenaheerd rijden, dat we het zat zijn. We willen een handtekeningsactie starten om snelheidsbeperkende drempels in de straat te krijgen. Kun je ons daarmee helpen?"

Een verontruste bewoonster uit de Wibenaheerd meldde zich.

De blogger speelt het liefst geen bewonersclubje (die hierover behoort te gaan, maar om de een of andere reden totaal geen aanspreekpunt in de wijk meer is).
En ook geen verlengstuk-politieagentje. Behoort de politie niet over orde, veiligheid en handhaving te gaan?

Zie ook het bericht van gistermiddag waarin de politie om hulp vraagt van de burgerij om overlast in Beijum tegen te gaan.
Afgelopen maanden juni en juli zag de Beijumblogger een paar keer een motorrijder met meer dan 80 km/uur over het lange gedeelte van de Wibenaheerd racen. Levensgevaarlijk. Maar geen denken aan dat hij daar een filmpje van maakt en naar de politie opstuurt. Politiewerk is politiewerk. En geen burgerwerk. En daar moet iedereen het zijne of hare maar over denken.

Initiatiefneemster, omschrijf eens wat precies de bedoeling is?

"Wij bewoners van de Wibenaheerd vinden het erg jammer dat onze straat als racebaan wordt gebruikt, en we zijn daarom bezig een handtekeningactie op touw te zetten om te proberen onze straat weer wat veiliger te krijgen. Wij hopen en denken dat snelheidsdrempels daaraan mee kunnen helpen. We gaan een aanvraag doen om de drempels gerealiseerd te krijgen zodat de Wibenaheerd weer veliger wordt voor ons en onze kinderen."

4 opmerkingen:

Bert zei

Dit heb ik ook al tevergeefs geprobeerd voor de kruising edzemaheerd/jaltadaheerd/amkemaheerd. Totaal geen medewerking van de politie en de gemeente

Anoniem zei

Vaak ben je te bang ­čśé

180cc zei

Vaak ben je te bang

Anoniem zei

Zelfde geldt voor de Nijensteinheerd in het laatste stuk voordat scooters het fietspad richting Lewenborg opsjeezen (of retour komen). Er wonen in dit stuk straat veel jonge kinderen die graag buiten spelen. Ik heb daarom de gemeente een jaar geleden verzocht om verkeersdrempels of een woonwijkzone (15km/u). De reactie was:
"Dergelijk gedrag is slechts beperkt te beïnvloeden door verkeersmaatregelen. Van een 30 km zone een woonerf maken zal het gedrag niet beïnvloeden.Uiteindelijk kan het aanspreken op verkeerd gedrag en het handhaven daarop invloed hebben. Daarvoor zijn politie en stadstoezicht."

Bijzonder. Als verkeersmaatregelen niet helpen, waarom bestaan er dan ├╝berhaupt drempels, of stoplichten? Ik heb inmiddels van een andere bezorgde buur begrepen dan een petitie voor verkeersdrempels in het verleden ook niets heeft opgeleverd.

Misschien moeten de Wibenaheerd en Nijensteinheerd samenspannen?