vrijdag 29 september 2017

BRUISEND BEIJUM, BRADERIE, BEIJUM40, KINDERROMMELMARKT


"Er hebben zich al 23 kinderen aangemeld voor de kinderrommelmarkt, ik verwacht dat Plein Oost morgen als het mooi en droog weer is behoorlijk vol zal zijn."

Aldus een der organisatoren vanmiddag over de morgen te houden Bruisend Beijum-festival. Zie ook nog eens deze aankondiging van twee weken geleden.

Vorig jaar hield Bruisend Beijum niet over wat betreft aandacht en bezoek vanuit de wijk. Hoe zal het dit jaar gaan? Is Beijum klaar met georganiseerde wijkfeesten? Of komt er weer een oplevend enthousiasme en betrokkenheid bij de wijkbewoners naar boven drijven? We zullen het morgen zien.

Zoals eerder vermeld, er worden morgen verschillende evenementen ineen geschoven op Plein Oost. 'Uitmarkt Beijum', hier gaan de nodige instellingen en organisaties uit de wijk zich presenteren. Een braderie(ij) zoals die ook midden in de zomer op 24 juni werd gehouden, en tevens zal de aftrap van het verjaardagsfeest Beijum40 worden gehouden (Beijum bestaat in 2018 40 jaar). En dan is er ook nog de genoemde kinderrommelmarkt. Kinderen gaan op de binnenste kring rond de fonteintjes hun kleedjes met te verkopen spulletjes neerleggen.

De vrijwilligers van Beijum die zich voor het evenement gaan inzetten gaan morgen weer een grote klus klaren. Opbouwen van kramen, de hele middag aanwezig zijn, weer afbouwen....

Foto rechts,. de nabij gelegen kringloopwinkel is morgen ook open.
Volgens de weersvoorspelling zal het vanavond tegen 23 uur gaan regenen.

Zijn de weergoden Beijum morgen gunstig gezind, of gaan ze net zoals 24 juni (gedeeltelijk) de boel verpesten?

Geen opmerkingen: