zaterdag 23 september 2017

ZONNIGE BURENDAG IN DE FOSSEMAHEERD
De bewoners rond het speelveldje midden in de Fossemaheerd waren op een zonnige dag als vandaag ook wel vanuit henzelf gezamenlijk buiten gaan zitten, maar Burendag geeft toch een extra tintje aan het feestje dat ze vanmiddag en vanavond vieren.

Tegen kwart over vier fietste de Beijumblogger genoemde heerd in. Terzijde, heel Beijum jubelt erover door het prachtige zomerweer dat dit hele door de weergoden cadeau wordt gegeven.
Ouders zaten om de picknick-tafel te kletsen en te genieten.
Zie foto boven, hapje, drankje. De gemeenschapszin ligt in dit stukje Beijum al jaren bijzonder hoog.

Niet voor niks werd de tegen het Kardingerpark aanliggende woonheerd vier jaar geleden uitgeroepen tot Leukste straat van Nederland.


In de verte zag de blogger een bewoner met cake en ander lekkers aan komen lopen.
En kijk, zie foto links, er zijn ook kinderen aanwezig, en die lusten met dit warme weer vast wel een waterijsje.

Jammer van het tegenlicht op de foto links beneden. Anderzijds, het is wel een vrouw die even letterlijk en figuurlijk in het zonnetje mag worden gezet. Wat is het leven zonder lieve moeders? We zien de Moeder van de Fossemaheerd pontificaal in beeld.

De barbecue-bak smeulde alvast, daar zal vanavond vast wat lekker vlees op worden gelegd.
Zie ook de foto beneden, natuurlijk zorgt de jeugd voor muziek, dat moeten die oude knakkers niet doen.
Laat de Fossemaatjes maar schuiven, dat wordt lekker feest daar vanavond.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2017 vieren we Burendag op 23 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Burendag

Geen opmerkingen: