dinsdag 5 september 2017

NOG 3 MAANDEN BLOKKER IN BEIJUM (en wat dan?)


De winkelketen Blokker heeft het moeilijk. Dusdanig, dat veel vestigingen in het land worden gesloten.
Zo ook Blokker Beijum. Zie nog eens dit bericht
Koopjesjagers kunnen er de komende weken hun hart op. Zie foto, er worden beste kortingen gegeven om van de winkelinventaris af te komen.
De vraag die veel mensen bezighoudt, wat voor nieuwe winkel komt hier terug?

Volgens nog onbevestigde geruchten komt er een soort van verlengstuk van de tegenover de Blokker gevestigde AH in.

Te vergelijken met de vlakbij gelegen restaurant en ophaalcentrum Wortel van vier, waar producten die bijna over datum zijn worden verwerkt tot maaltijden.

In de ruimte waar nu de Blokker nog zit zouden, aldus een sterk gerucht, een zaak komen waar producten met 35% korting, die ook tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten, worden verkocht. Een soort van duurzaamheidswinkel.

Mocht er meer duidelijkheid zijn dan zal Beijumnieuws hierover gaan berichten.

8 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Wat te denken van een wijkrestaurant en/of een wijkontmoetingscentrum. Ook voor ouderen. De corridor van WC Beijum functioneert nu reeds als zodanig. Mensen ontmoeten elkaar toevallig en maken een praatje met elkaar.

In een restaurant kunnen ze erbij gaan zitten.

Een lunchroom behoort tot de mogelijkheden. Mogelijk in combinatie met een indoor-kinderspeelplaats.


Een beautysalon van ETOS valt eveneens te overwegen.

Unknown zei

Doe er maar een viszaak in net zo iets als in padepoel dan weer van die rare zaakjes waar geen hond op af komt en geef het bijna overdatum spul maar aan de voetselbank hebben die mensen ook nog eens wat anders te eten

Unknown zei

Een wijk ontmoetingscentrum hebben we al genoeg in Beijum en daar kan je ook eten mits je daar nog mag komen natuurlijk

Kees Huizenga zei

Het Grand Café Trefpunt aan de Beijumerweg is deze naam niet waard. Er komen veel te weinig mensen. Bovendien is er geen menukaart, zoals een goed restaurant betaamt. Je kunt er wel tosti's eten.

Beijum-West verliest medio voorjaar 2018 Het Heerdenhoes, waar bepaalde personen meedoen met "Beijum Kookt" (een redelijk vast klein publiek).

De corridor van WC Beijum is feitelijk de beste (sociale) ontmoetingsplek van Beijum. Bovendien heeft dit winkelcentrum een bovenwijkse functie. Met een bereikt van circa 35.000 personen, inclusief de forenzen uit Bedum, Zuidwolde, etc. Vergelijkbaar met het Winkelcentrum Paddepoel.
Indien aan de bushaltekant een opening komt, kan dit restaurant ook dienen als commerciële wachtruimte voor buspassagiers.

Met Het Hof van Beijum gaat het volgens mij niet goed.

Johan Fehrmann zei

Het spijt me voor alle wilde plannen, maar er komt gewoon een winkel in, het is immers Winkel-centrum Beijum. Na ontmoetingscentra in de Kleihorn, Heerdenhoes, Trefpunt en de laatste tijd ook de Wegwijzer zal er heus geen vierde exemplaar komen...

Johan Fehrmann zei

Vijfde bedoel ik...

Kees Huizenga zei

De Kleihorn en Het Heerdenhoes sluiten medio 2018 hun deuren. Er komt één wijkcentrum in het Voorzieningengebouw aan de Bentismaheerd. In Beijum-Oost.

In het WC Paddepoel zijn meerdere eetgelegenheden / restaurants.

Anoniem zei

Kruidvat of Hema graag! Ontmoetingsplaatsen zijn achterhaald. En niemand wil toch in een dergelijke ongezellige entourage iets eten of drinken. Neem nu de picknicktafel van de slager. Hmmmmm lekker even een ijsje kopen bij de slager (jawel dat verdient beter dan afgeslachte koeien en varkens en weet ik het wat voor kadavers in al verre staat van ontbinding) en dan lekker op eten naast de reuzenbloembak en met als topping voor je ijsje heerlijk dampende uitlaatgassen. Lekker hoor.
De winkelvoorzieningen in Bedum zijn overigens vele malen beter dan in Beijum.