maandag 11 september 2017

MAANDAGOCHTEND (323)


De in juli kapot gegooide of getrapte ramen bij de Lidl op Winkelplein West zijn tot nu toe niet vervangen. Zie foto boven. Wel is er een soort van groen hard spul voor geplakt dat ervoor moet zorgen dat het gehavende glas stevig blijft zitten.

Het roept bij de blogger een soort van cynische humor op: fijn, nog meer groen in de toch al groenste wijk van Groningen.
Maar echt leuk is het natuurlijk niet. Wat zou ondergetekende graag een keer een vandaal die dit aan heeft gericht willen interviewen. Hoe voelt het nou als je hier langs fietst en je ziet de half kapotte ramen? Komt er een gevoel van trots op? Zoiets van 'dat heb ik toch maar mooi gepresteerd?' Was het ook een kick om de ramen te vernielen? Kwam er adrenaline bij je vrij en genoot je?

Het zou ook interessant zijn om de drie overvallers die afgelopen vrijdagavond de vijf meter verderop zittende pizzeria overvielen te interviewen. Wanneer en was is er mis gegaan in jullie leven? Interesseert het jullie ook dat het personeel bang is geworden? Zegt het begrip empathie jullie iets? Kan het jullie ergens ook iets schelen dat hele volksstammen denken: 'Zie je wel, het waren weer getinte mensen?' Enig idee wat jullie de goede getinte mensen, die ruimschoots in de meerderheid zijn, aandoen door met jullie domme acties stigma's en beeldvorming bij intolerante geesten aan te wakkeren? Hebben jullie vroeger misschien te weinig speelgoed gekregen voor je gevoel? Hoe is het om stiekem en achterbaks met gezichtsbedekkende een zaak binnen te dringen? En, hoeveel cocaine hebben jullie er al doorgejaagd die van de buit is aangeschaft? Hoe is het om een mislukkeling, een loser te zijn?

En zo kan de Beijumblogger op deze maandagochtend nine eleven nog wel even doorgaan. Maar ja, hoeveel aandacht moet je gespuis geven? En kun je je niet beter richten op de waardevolle dingen in het leven? Beijum was de afgelopen twee weken twee keer nadrukkelijk slecht in het nieuws, eerst door de stompzinnige vernielingen in het timmerdorp voor kinderen en aan het begin van het afgelopen weekend dus die zielige overval. Terwijl er zoveel goede dingen die in de wijk plaatsvinden die nooit of amper het nieuws halen. Oneerlijk in feite dat rechtschapen mensen en gebeurtenissen minder in het nieuws komen in vergelijking met rare kostgangers die uit de bocht vliegen. Zal het er mee te maken hebben dat deugen tegenwoordig een scheldnaam is?

Over uit de bocht vliegen gesproken, en om toch een beetje luchtig te eindigen, willen automobilisten die op het fietspad genaamd Beijumerweg in de bocht die vanaf De Hunze Beijum in gaat een beetje rustig aan doen? Zie foto links, je kunt er zomaar met je auto de bocht uitvliegen.

Een prettige nieuwe week toegewenst. En always look on the bright side of life

Geen opmerkingen: